Mozaik
IZBOR NA PORTALU EUROSONG.HR

Pobjednik nagrađen i za najbolji styling, Natalie na 2. mjestu
Objavljeno 27. veljače, 2024.

Baby Lasagna kući nosi i statuu nagrade Looksy by Sensation! za najbolji styling na Dori 2024. Tako su odlučili glasovi stručnog žirija, urednika te čitatelja portala Eurosong.hr.Na sceni Dore predstavio se u kožnatom prsluku ispod kojeg je top sa srebrnim karikama, bijelim puf-rukavima te izblijedjelim trapericama. Styling je upotpunjen vojničkim čizmama i čoker ogrlicom, a cjelokupan outfit djelo je mlade dizajnerice Valentine Pliško. Tijekom cijele večeri prikupljali su i zbrajali glasove publike i žirija i u konačnici dobili rezultate. Baby Lasagna odnio je pobjedu s 274 osvojena boda. Drugo mjesto pripalo je Natalie Balmix, a treće je zauzela Marcela.

Nagrađene je komentirao i stručni žiri portala Eurosong.hr. Neki su zadovoljni, neki malo manje.

- Moram priznati da mi zadatak nije bio lagan, ali da sam top 3 odmah odabrala; po meni jedini koji su se ove godine baš istaknuli i na kojima se najviše vidi promišljenost, kreativa i pristup jednoj Euroviziji. Šesnaest bodova sam dala Natalie Balmix jer dugo nisam vidjela ljepšu šljokastu (dijamantnu!) haljinu, čiji nisam inače fan, ali od kroja, preko rukavica, pa i ovih istaknutih bokova, sve do najsitnijih detalja na samoj haljini; a o kosi i makeupu da ne pričam - prekrasno. Po meni baš je cijela vizija divna i jako pametno napravljena. Natalie izgleda bomba. Baby Lasagna i Let 3 su me jednako oduševili, svaki na svoj način, tako da, čestitke svim dizajnerima i kreatorima tih vizija – rekla je Nika Turković.

- Opći je dojam da su natjecatelji išli na sigurno, posebno muški dio ekipe. U budućnosti bih voljela vidjeti više ekpserimentiranja jer ovako djeluje da se nisu potrudili, a outfit je jedan od najvažnijih i jedinih dijelova vizualne prezentacije. Crni sako je O.K., ali 2024. ima mnogo varijacija na tu temu što se tiče kroja, boja i materijala. Djevojke su bile bolje, ali voljela bih da sam vidjela još elemenata kostimskog i scenskog - rekla je tam.

- Velik broj izvođača izabrao je sigurne opcije, što je rezultiralo dosadnim modnim kombinacijama, a neki su eksperimentirali te djelomično ili potpuno pogriješili. Izvođači poput Baby Lasagne i Leta 3 unijeli su kreativnost, ali možda su trebali biti malo suzdržaniji kako bi njihov nastup izgledao smislenije. Ovako mi izgleda kao da su imali sto ideja u glavi i netko nije znao eliminirati one koje su višak - kaže Ante Odak. T.K.
Lora Holjevac dobitnica nagrade 2023.
 
BILO JE RAZNOLIKO
 
 
- Izuzetno mi je drago vidjeti da je većina izvođača pridala pozornost i ovom aspektu scenskog nastupa. Ove smo godine uoči Dore mogli vidjeti zaista raznoliku kostimografiju. Pojedini izvođači kostime su uklopili u koreografski dio nastupa što je zanimljivo jer povezuje umjetničke kategorije i obogaćuje scensku priču dodatnom dinamikom. Let 3 i Baby Lasagna svoje su nastupe začinili zbilja bogatom kostimografijom što se može vidjeti na gomili detalja, kreativnosti, truda i ručnog rada. U njihovu slučaju kostimografija je došla na jedan viši nivo i pokazala se jednako važnom kao i svi ostali aspekti u nastupu i upravo zbog toga što su svakom detalju na sceni posvetili veliku pozornost izgledaju vidno dominantnije od drugih kandidata. Osim njih, Natalie Balmix i Stefany također su imale izuzetnu kostimografiju vrijednu pohvale. Drago mi je da se nagrađuje i ističe važnost kostimografije na sceni jer ona kreativno pridonosi stvaranju cjeline svakog pojedinog nastupa - izjavila je Lora Holjevac, autorica kreacije koja je osvojila Looksy 2023.

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOLAZE SVJETSKA I REGIONALNA BLUES IMENA

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije

2

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

3

DISKOGRAFSKA SPAJALICA: VLADIMIR KOČIŠ ZEC

Volim napraviti povremeno određene pomake, odmak od nekog svojeg standarda