Regija
I PČELARSKA UDRUGA “BAGREM” ŽALI SE NA UVEZENI MED

Sve su učestalije krađe košnica
Objavljeno 25. veljače, 2024.
DONJI MIHOLJAC - Pčelarska udruga Bagrem Donji Miholjac, koja okuplja 45 članova, održala je godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je predsjednik Zdenko Kovačević iznio izvješće o prošlogodišnjem radu. Naglasio je kako je krajem 2022. obavljena dojava broja košnica, što je bila referenca za 2023. godinu te je organizirana nabava lijekova sukladno nacionalnom pčelarskom programu. ‘‘Tradicionalno, udruga je sudjelovala na državnom ocjenjivanju meda koje je održano na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, gdje su naši članovi osvojili jedno zlatno i dva srebrna odličja. Također, udruga je posjetila lokalne pčelarske sajmove, a kao i svake godine sudjelovala na svim gradskim manifestacijama‘‘, istaknuo je predsjednik Kovačević.

Proteklu pčelarsku godinu Kovačević je ocijenio lošom. ‘‘Paša bagrema potpuno je zakazala. Dosta dobro su medili repica i suncokret, ali su površine pod tim kulturama smanjene. Uz slabu godinu, pala je i cijena meda uglavnom zbog jeftinijeg uvoznog iz Ukrajine‘‘, kazao je je Kovačević. Dodao je kako su nezadovoljni i suradnjom sa Županijskim pčelarskim savezom, a istaknut je i problem stacioniranih pčelara koji s malim prinosom meda ne mogu podmiriti ni osnovne troškove.

Povjerenik pašnog reda Ratko Cerovečki naglasio je kako se nastavljaju problemi iz proteklih godina vezani uz nedisciplinu pčelara prilikom prijave na pčelinje paše te upozorio na činjenicu da ima sve više krađa košnica.

Na godišnjoj skupštini bio je i gradonačelnik Goran Aladić koji je zahvalio pčelarima na sudjelovanjima na gradskim događanjima te im poručio da se više javljaju na gradske natječaje namijene poticanju poljoprivrede. S. Fridl
Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

ZA REKONSTRUKCIJU ZGRADE STARE KOŽARE U VIROVITICI

HGSS-u još 45.000 eura od Županije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli