Regija
DONACIJA ŽUPANIJE

Školi kombi za prijevoz hrane, učenika, učitelja
Objavljeno 26. veljače, 2024.
To je prvo vozilo u vlasništvu OŠ E. Kumičića. Županija će školama kupiti još četiri kombija

Kako bi se olakšao prijevoz učenika, kao i nastavnog osoblja Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina te pet područnih škola (Bakić, Gornji Miholjac, Josipovo, Novaki i Vaška), Virovitičko-podravska županija sklopila je ugovor s Autocentrom Pepa za nabavu kombi-vozila Opel Vivaro u ukupnoj vrijednosti od 33.125 eura (s PDV-om). Kombi će se koristiti za potrebe matične škole, koja ima 466 učenika i 28 razrednih odjela, te pet područnih škola, u kojima je ukupno 56 učenika i 9 razrednih odjela. Ključeve kombi-vozila ravnateljici škole Božici Majhen uručio je župan Igor Andrović, uz pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martinu Bunić.- Osnovna škola Eugena Kumičića u Slatini pokazala se kao škola koja je spremna za sve projekte koji su provedeni u proteklih nekoliko godina, projekti koji su financirani iz EU-a, projekti koji su promijenili izgled i funkcioniranje same škole. Ovo vozilo zasigurno će pomoći školi za prijevoz prije svega prehrane svim područnim školama, ali i za sve ostalo, poput prijevoza učenika na natjecanje. Kombi sigurno neće mirovati, nego će pomagati u boljem funkcioniranju škole, ali i da djeca imaju za one osnovne potrebe za koje trebaju imati – rekao je župan Igor Andrović.

Ravnateljica škole Božica Majhen zahvalila je Županiji za kontinuirano ulaganje u škole i obrazovanje istaknuvši kako je briga o kvalitetnom obrazovanju na prvom mjestu.

- Škola je radila jako mnogo projekata, od 2010. godine radili smo kroz projekte Europske unije. Na neki smo način pioniri u tome jer smo bili prva škola u Hrvatskoj koja je dobila sredstva iz Europskog fonda prekogranične suradnje Hrvatska - Mađarska. Iza toga nizalo se puno projekata, za koje se većinom traži i predfinanciranje, a mi imamo tu sreću da nas Županija uvijek prati u tome. Ovo kombi-vozilo prvo je vozilo koje škola ima i konačno će naši učenici u područnim školama imati kuhan i zdrav obrok, ali će se prevoziti i učenici na razna natjecanja te učitelji na razne stručne skupove po županiji – zaključila je Majhen.

Virovitičko-podravska županija u posljednje dvije godine osigurala je pet kombija osnovnim i srednjim školama. Prije toga nabavljeno je kombi-vozilo za osnovne škole Suhopolje, Voćin, Petra Preradovića te Srednju školu Stjepana Sulimanca Pitomača. Kroz cjelodnevnu školu uskoro će biti osigurana još četiri vozila za škole koje su uključene u eksperimentalnu provedbu. Tako Virovitičko-podravska županija osigurava osnovnim i srednjim školama jednostavniji odlazak na stručnu praksu, odlazak na natjecanja, dostavu kuhanog obroka i sve ono što je školama sve potrebnije za svakodnevni rad.
Ulaganja radi jednosmjenske nastave

 

Županija je u posljednjih nekoliko godina mnogo ulagala u obrazovanje, izgradnju i opremanje škola te će nastaviti pomagati, a ono što se očekuje veliki je investicijski ciklus u izgradnju škola za prelazak u jednu smjenu.

- Između ostalih, škola u Slatini uključena je u ciklus gdje prijavljujemo rekonstrukciju škola kako bi sva djeca išla u jednu smjenu, a u toj rekonstrukciji možemo vidjeti i prostor za garažu, tako da i kombi ima svoj adekvatan prostor. Očekuju nas velike investicije u obrazovanje na području cijele županije, od rekonstrukcija do izgradnji novih škola za jednu smjenu, ali i cjelodnevne škole koje su ušle u eksperimentalni program cjelodnevne nastave, za koje se planira kupnja četiriju novih kombi-vozila – kazao je Andrović.

Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana