Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA KOD ZRINSKOG

Povratak trenera Zdenka Kordija za kraj jedne vrlo teške serije
Objavljeno 24. veljače, 2024.
Zahtjevni su bili suparnici u seriji, ali ona se, na sreću rukometašica Osijeka, privodi kraju. Gostovanje kod Zrinskog u sklopu 17. kola bit će i četvrti uzastopni dvoboj s nekom od ekipa iz vodećeg kvinteta elitnog razreda. Nisu rukometašice s Drave u toj seriji nikoga iznenadile, zaskočile na parketu, ali u nekim utakmicama i nisu bile (pre)daleko od pozitivnog rezultata. On će se tražiti i u subotu od 17 sati u dvorani Aton u Nedelišću, bez obzira na to što je domaćin trenutno trećeplasirani u prvoligaškom poretku. U 15 dvoboja Zrinski je osvojio 21 bod, 13 manje ima jedini slavonski prvoligaš, u kojem je bilo i nekih većih promjena tijekom tjedna.

Tomislav Rešicki više nije glavni i odgovorni, nakon njegova odstupanja, trenersku palicu preuzeo je Zdenko Kordi, koji će nakon ljeta 2022. (posljednji trenerski angažman imao u Mađarskoj) ponovo biti u ulozi u kojoj se snalazi kao riba u vodi.

- S obzirom na to da sam iz klupskog sustava, da sam i vodio dio treninga prve ekipe, jasno je da se ovdje ne radi o nekoj šok-terapiji. Mislim da smo napravili bolje, bezbolnije rješenje, jer pitanje je koliko bi vremena trebalo da se igračice naviknu na trenera izvana. Nastavljamo tamo gdje smo stali, tražimo daljnji progres u svakoj utakmici, pa tako i u ovoj protiv Zrinskog - kaže Kordi, svjestan da je pred njegovim igračicama utakmica u kojoj nemaju što izgubiti.

- Domaćin je ambiciozan, u borbi za visoke pozicije, jasno da je i u ulozi favorita. Mi smo u prethodnim utakmicama također protiv ekipa iz gornjeg doma imali dobrih razdoblja, koja moramo pretvoriti u kontinuitet. U tom slučaju bit ćemo konkurentniji. Tome težimo, posebno u nadolazećim utakmicama, gdje nas ipak čekaju protivnici po mjeri - smatra trener Osijeka, od kojeg se realno očekuje da nakon ovog dvoboja krene i u rezultatski progres, kako bi što prije napustio donji dio poretka. Nakon dvoboja s Čakovčankama Osječanke će imati dosta vremena za trening, jer su u sljedećem kolu trebale ugostiti ŽARK Split, ali je on odustao od natjecanja. Dva tjedna za miran rad, ali prije toga bilo bi dobro pokazati se i kod Zrinskog. Ostali susreti 17. kola: Bjelovar – Splitn 2010, Rudar – Koka, Lokomotiva – Podravka Vegeta i Dalmatinka – Zamet. N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana