Sport
IZBOR NAJBOLJIH U VINKOVCIMA

Priznanja Diani, Matku, Ivani, odbojkašicama, rukometašima, nadama...
Objavljeno 23. veljače, 2024.
Hol vinkovačke Gradske knjižnice i čitaonice bilo je mjesto dodjele priznanja najboljim i najuspješnijima sportašima i sportskim kolektivima Vinkovaca u 2023. godini. Za najboljeg sportaša grada izabran je Matko Čolaković iz Streljačkog kluba Vinkovci, najbolja sportašica je Diana Pavlović iz Judo kluba Vinkovci, a posebno priznanje dobio je Stjepan Nubauer iz Ju-jitsu kluba Vinkovačke rode. Najuspješnija momčad grada je Rukometni klub Bjelin Spačva, koja si je tu titulu osigurala osvajanjem prvog mjesta u Prvoj HRL Sjever i ekspresnim povratkom u Paket 24 Premijer ligu, a najbolja je ekipa Ženski odbojkaški klub Vinkovci, koja je prošle godine izborila plasman u viši rang natjecanja. Perspektivnom sportašicom proglašena je Iva Ilčić (Biciklistički klub Vinkovci), a perspektivni sportaš je Domagoj Begonja, Ju-jitsu Vinkovačke rode. Posebno priznanje dobili su Petra Očevčić, Ju-jitsu Vinkovačke rode, i Stiv Tomić, Judo klub Vinkovci, Sportašica osoba s invaliditetom je Ivana Purkić iz Paraatletskog kluba Vinkovci, a posebno priznanje pripalo je Filipu Laliću iz Plivačkog kluba Barutana.

- Sportsku 2023. godinu zaključujemo dodjelom nagrada i priznanja našim najboljim sportašima, sportašicama i sportskim kolektivima. I ovdje vidimo koliko imamo dobrih sportaša, klubova i entuzijasta koji daju sebe i svoje slobodno vrijeme kako bi vinkovački sport rastao. Na tome im velika hvala, kao i svakome onom tko vodi klubove, svim trenerima, roditeljima, a najveća hvala sportašima što odvajaju svoje vrijeme, promoviraju sport i svojim rezultatima promiču grad Vinkovce. Kada gledamo u cijelosti vinkovački sport, možemo biti isključivo i samo ponosni na svakog sportaša - kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić nakon dodjele priznanja te je još dodao:

- Oni su naš ponos i najbolji primjer djeci i mladima, a mi smo tu da im osiguramo uvjete za što kvalitetniji rad. Vjerujem da smo to u velikoj mjeri i ostvarili jer Vinkovci u ovom trenutku imaju pet odličnih sportskih dvorana, nova sportska igrališta u gradskim četvrtima, novouređenu zgradu borilačkih sportova, dvoransko plivalište, a od nedavno i veliko nogometno igralište s umjetnom podlogom.

U ime nagrađenih nazočnima se obratio i zahvalio najbolji sportaš grada Matko Čolaković koji se sportom počeo baviti u 5. razredu, a među brojnim rezultatima kao najznačajnije ističe prvo mjesto na nedavno državnom prvenstvu za juniore i nastup na Europskom prvenstvu u estonskom Talinu.

- Nagrada je za mene jedno novo i lijepo iskustvo, potiče me da se i dalje bavim sportom te nastavim ostvarivati što bolje rezultate - bio je kratak i jasan Matko Čolaković. M. Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana