Osijek
U ČEPINSKOJ KNJIŽNICI U PETAK

Osječani pričaju o svojem putovanju do Santiago de Compostele
Objavljeno 23. veljače, 2024.
U petak (23. veljače) u 19 sati, u dvorani Centra za kulturu, dvoje će osječkih zaljubljenika u hodanje na duge staze predstaviti knjigu "Camino - od Osijeka do Santiago de Compostele". "Biljana Brdar i Ivica Miložić propješačili su 3300 kilometara od svojega doma u Osijeku do najpoznatijeg svetišta sv. Jakova na svijetu, onog u Španjolskoj, Santiago de Composteli. O tom su putu napisali i knjigu koja donosi njihovu životnu i hodočasničku priču, priču o dvoje jednostavnih ljudi koji su se odlučili na iznimno neobičan pothvat. Na tome putu, prolazeći brojne pustolovine, upoznajući nove i srećući neke poznate ljude, pripovijedaju priču o naporima i ljubavi koja je potrebna kako bismo ishodali svoj Put života. Knjiga obiluje brojnim epizodama, anegdotama i prekrasnim fotografijama.

Idealan je to događaj za kraj tjedna: umiriti se, opustiti i nahraniti duh i dušu ljepotama koje će nam autori prenijeti riječju, svjedočanstvom i predivnim fotografijama prirode i susreta, ali i vrlo korisnim savjetima za sve one koji će se upustiti u avanturu zvanu CaminoA za one koji će iz udobnosti svojega doma prolaziti Put s Ivicom i Biljanom, knjiga će ponuditi prekrasne i žive scene gradova, ljudi, svetišta i osobnih priča koje su nadasve inspirirajuće", najavljuje Marija Čačić, voditeljica Knjižnice u Čepinu.

Uvodno će o fenomenu hodočašća govoriti dr. sc. Đurica Pardon, župnik Župe Uskrsnuća Kristova i Župe Duha Svetoga Čepin. I.R.G.
Možda ste propustili...

VIDIMO SE U SUBOTU NA SAJMU ANTIKVITETA

Kupuj, prodaj, druži se... doživi autentičan trenutak!

OSCON OKUPIO STUDENTE I MLADE LIJEČNIKE

Pod povećalom plastična i rekonstrukcijska kirurgija

U STUDIJSKOJ ČITAONICI GISKO-A

Predstavljanje zbirke “Iz inata baća”

Najčitanije iz rubrike