Kultura
U DONJEM MIHOLJCU GOSTOVAO ISTAKNUTI KNJIŽEVNIK KRISTIAN NOVAK

Predstavljeni romani smješteni u Međimurje
Objavljeno 23. veljače, 2024.
Jedan od najhvaljenijih hrvatskih književnika u posljednje vrijeme, Kristian Novak, gostovao je u Donjem Miholjcu. Druženje s piscem oduševilo je posjetitelje, koji su u predvorju Srednje škole mogli doznati mnoge detalje o njegovu stvaralaštvu. Uz najnoviji roman "Slučaj vlastite pogibelji", koji od trenutka objavljivanja ne silazi s ljestvica najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj, književne uspješnice čini i roman "Črna mati zemla", koji je pun biografskih elemenata i mitoloških priča, a posvećen je predratnim godinama u Međimurju. Tu je i njegov prvi roman "Obješeni".

O Kristianu Novaku kao piscu govorio je predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Donjem Miholjcu Ivan Vlahović. Novak je posjetiteljima književne večeri otkrio detalje o stvaranju svojih djela i svojim književnim inspiracijama. Također, podijelio je iskustva pisanja i razmjenjivao ideje o književnosti, lektirama i kreativnom procesu stvaranja knjige. Posjetitelji su imali priliku postaviti pitanja Kristianu Novaku, a mogli su ujedno i kupiti neke od njegovih romana.

Moderatorica je bila Zrinka Jurčević, a organizatori književnog susreta Ogranak Matice hrvatske u Donjem Miholjcu i Gradska knjižnica Grada Donjeg Miholjca. S.Fridl
Možda ste propustili...

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

PREDSTAVLJENA KNJIGA MIRJANE KASAPOVIĆ: ZBOGOM POSTJUGOSLAVENSTVU!

"Jugoslavija je bila najneuspješnija europska država 20. stoljeća"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike

3

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića