Regija
I U PROLJEĆE GRADILIŠTA

Projekti u Donjem Miholjcu: LED rasvjeta, mrtvačnica, signalizacija...
Objavljeno 22. veljače, 2024.
Aktivna će biti gradilišta u Donjem Miholjcu, ali i u Golincima i Podgajcima Podravskim
DONJI MIHOLJAC - Donji Miholjac se proteklih nekoliko mjeseci pretvorio u grad gradilište, u kojem se realiziraju veliki projekti.

U tijeku je rekonstrukcija i dogradnja gradske tržnice u vrijednosti 1,7 milijuna eura. Dograđen je novi, natkriveni tržni prostor, dok se stari objekt preuređuje. U postojećem prostoru tržnice, nakon rekonstrukcije, nalazit će se, među ostalim, mesnica, ribarnica i prostor za prodaju mliječnih proizvoda s rashladnim vitrinama. U dograđenom dijelu bit će zelena tržnica, pekarnica, caffe-bar, prodajni prostor mješovite robe te sanitarni čvorovi.

Na Trgu Ane Starčevića, u staroj gradskoj jezgri, iznutra i izvana uređuje se zgrada Zemljišnoknjižnog odjela. Riječ je o najvećoj pravosudnoj infrastrukturnoj investiciji u Donjem Miholjcu. U blizini bivšeg hotela Borik u tijeku je gradnja trgovačkog centra Plodine.

Prema riječima gradonačelnika Gorana Aladić, uskoro će se aktivirati i gradilišta novih gradskih projekata. Najavio je rekonstrukciju dijela Ulice zrinsko-frankopanske u Donjem Miholjcu, kod autobusnog kolodvora. Investicija obuhvaća postavljanje javne rasvjete, pješačke staze i novog sloja asfalta na cesti. Vrijednost investicije iznosi 223.000 eura i u potpunosti će biti financirana gradskim sredstvima.

U nekoliko sljedećih tjedana bit će ispunjeni i svi preduvjeti za početak izvođenja sanacije opasnih prometnih mjesta u Donjem Miholjcu. Radovi uključuju obnovu vertikalne i prometne signalizacije, a s 30.000 eura sufinancira ih MUP. Ostatak od 40.000 eura osigurat će Grad Donji Miholjac.

Počinje i dugo očekivana modernizacija i rekonstrukcija sustava javne rasvjete u cijelom naselju Golincima. Ugovor je vrijedan 28.1011 eura, a radovi će biti plaćeni iz gradskog proračuna. ‘‘Izvođač radova je Parangal iz Osijeka. Uklonit će se visilice i postaviti nove energetski učinkovite LED svjetiljke na postojeće stupove HEP-a. Nova rasvjeta osigurat će ravnomjernu osvijetljenost javnog prostora‘‘, kaže gradonačelnik.

Najavio je kako uskoro počinje i rekonstrukcija i dogradnja mrtvačnice u Podgajcima Podravskima, a iznos radova od 106.249 eura pokrit će Grad.

Pokrenut će se postupak javne nabave za izgradnju biciklističke staze s drvoredom u Vukovarskoj ulici. Projekt je vrijedan 502.203 eura, a Donji Miholjac je od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao 350.000 eura. Preostala sredstva za realizaciju projekta osigurat će se u proračunu Grada. Uz stazu bit će posađeno 191 stablo. Plan je posaditi stabla divljeg kestena, graba, lipe, japanske trešnje, oskoruše, likvidambara i judinog drva…

Najavio je gradonačelnik da uskoro slijedi i pokretanje postupka javne nabave za radove energetske obnove zgrade bivše vojarne u Donjem Miholjcu u kojoj su smještene različite gradske udruge.

Snježana Fridl
Počinju radovi sanacije opasnih prometnih mjesta u Donjem Miholjcu koje sa 30.000 eura sufinancira MUP

Novi projekti
Gradonačelnik kaže kako se priprema projektno-tehnička dokumentacija i za druge projekte. Ugovoreno je projektiranje obnove parka i perivoja s pripadajućim objektima u kompleksu dvoraca Prandau-Mailath te novog društvenog doma u Podgajcima Podravskima.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

2

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

3

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen