Regija
GASTRONOMSKA UDRUGA NAŠICE

GUN za one koji vole druženje uz jelo i piće
Objavljeno 20. veljače, 2024.
ZOLJAN - Gastronomska udruga Našice (GUN) u Društvenom domu u Zoljanu održala je godišnju skupštinu na kojoj je predsjednik Vedran Borjan izvijestio članove i goste o dosadašnjim aktivnostima i stanjem u udruzi.

‘‘Uspješno smo realizirali petnaestak aktivnosti usredotočenih na gastronomske i enološke doživljaje. Sudjelovali smo u kuhanju Moto klub Racing i Oldtimer klub Našice. Bili smo organizator Našičke fešte i natjecanja u kuhanju čobanca, na kojem je sudjelovalo šezdesetak ekipa. Sudjelovali smo i u humanitarnoj manifestaciji Mali grad velikog srca za Socijalnu samoposlugu. Udruzi Prijateljstvo iz Feričanaca dodijelili smo sredstva za opremanje učionice za djecu s posebnim potrebama‘‘, izvijestio je predsjednik Borjan te se osvrnuo i na članstvo. ‘‘Primjećujemo eksponencijalni rast članstva, a izazov je pronalaženje ravnoteže između aktivnih i pasivnih članova, s obzirom na šarolikost profila unutar udruge. U članstvu je manji broj žena, ali vjerujemo da će se taj trend promijeniti, jer svjesni smo da gastronomske delicije ne bi trebale biti rezervirane samo za muški dio članstva‘‘, rekao je Borjan.

Definirani su ciljevi za tekuću godinu, a naglasak je stavljen na suradnju udruge s tijelima lokalne samouprave, institucijama, tvrtkam i udrugama. ‘‘Radujemo se novim izazovima i rastu udruge u nadolazećem razdoblju‘‘, poručio je predsjednik GUN-a.

Direktorica Turističke zajednica Grada Našica Ines Resler naglasila je dobru suradnju s udrugom i izrazila spremnost za nastavak zajedničkog rada na promociji gastronomskih bogatstava, dok je gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo zadovoljstvo dosadašnjim radom udruge. ‘‘Grad prepoznaje njihov trud i doprinos zajednici te će im pružiti podršku i ove godine, kako financijski tako i logistički. Stajat ćemo iza udruge i pružiti sve potrebne resurse kako bi nastavila uspješan rad‘‘, poručio je Kašuba.

GUN organizira gastro manifestacije i druženja te pruža gastro pomoć, ali i pomaže potrebite. S.F.
Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

2

AUTOKLUB PANONIJA DOBIO DONACIJU

Grad Našice dao 5500 eura za nabavu dvaju karting-vozila za djecu

3

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja