Osijek
PLAĆANJE RAČUNA

Za komunalije i dalje kroz “Keks Pay” aplikaciju
Objavljeno 19. veljače, 2024.
Grad Osijek i Erste banka i za ovu su godinu dogovorili suradnju kroz uslugu “Keks Pay režije” kojima se omogućuje Osječanima brzo plaćanje komunalne naknade i naknade za uređenje voda preko mobilnih telefona bez naknade.

Na ovaj način, unatrag dvije godine, građani mogu plaćati i ostale komunalne usluge (voda, odvoz otpada, grobljarina), pa i usluge dječjeg vrtića.

Grad Osijek svojevremeno je, početkom 2022. godine, postao prvi domaći grad koji je u cijelosti iskoristio pogodnost koju nudi ta mobilna aplikacija - primanje digitalnih računa i njihovo plaćanje bez naknade, neovisno o tome u kojoj ste banci. Uvođenjem ove aplikacije u gradski sustav znatno je ubrzan i poboljšan sustav cjelokupne naplate gradskih režija.

Jedini je ograničavajući čimbenik to što je “Keks Pay” namijenjen korisnicima koji imaju mobilno bankarstvo i to što za sada nije pronađen način da se ovom aplikacijom s mobitela korisnika plate računi za druge osobe, primjerice, za one starije životne dobi.

No zato je, još otprije, u funkciji gradska blagajna u Pothodniku, gdje se također gradski i komunalni računi mogu fizički plaćati bez naknade i na jednom mjestu. Osijek je tako u cijelosti izišao u susret svojim sugrađanima kako bi im olakšao plaćanje režija.

Erste&Steiermärkische bank (n)ovu će uslugu obavljati uz naknadu od 0,27 EUR po transakciji, no i tu je računica za gradsku administraciju jasna - što više digitalnih računa, to se više smanjuju troškovi tiskanja računa i njihova slanja poštom. D.Ku.
Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana