Crna kronika
PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV 45-GODIŠNJAKA

Sutkinji prijetio podmetanjem bombe na grobu njezine majke
Objavljeno 20. veljače, 2024.
Prijetnje je muškarac izrekao pred cimerom u zatvorskoj ćeliji u Kaznionici u Lepoglavi
Protiv 45-godišnjaka podignuta je optužnica zbog ozbiljnih prijetnji jednoj varaždinskoj sutkinji. Optužnicom ga se tereti da je u studenom 2022., u Lepoglavi, za vrijeme boravka u istražnom zatvoru u Izdvojenom odjelu Zatvora u Varaždinu u Kaznionici Lepoglava, zbog nesnošljivosti prema sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu, koja je postupala prema njemu u okviru svoje službene dužnosti, pred istražnim zatvorenikom s kojim je dijelio sobu, s ciljem da uplaši sutkinju, rekao da će, kada iziđe iz zatvora, likvidirati ju tako što će joj postaviti ručnu bombu u cvjetni aranžman na grobu majke ili će naći neki drugi način za njezinu likvidaciju. O prijetnji je njegov zatvorski cimer krajem studenog 2022. godine pismom obavijestio sutkinju kojoj je 45-godišnjak prijetio pred njim, navodeći kako ima informacije o osobi koja priprema njezino ubojstvo.

Zamjenica općinskog državnog odvjetnika od suda traži da ga proglasi krivim i osudi ga na kaznu zatvora u trajanju od godine i dva mjeseca. Okrivljeni 45-godišnjak, koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora, pri ispitivanju nije iznosio obranu niti je odgovarao na pitanja, nego se branio šutnjom.

Njegov zatvorski cimer ispričao je istražiteljima da je u istražnom zatvoru tijekom studenoga 2022. dijelio sobu sa 45-godišnjim istražnim zatvorenikom. Jednom kada je konzumirao Suboxon, cimer je najprije počeo vrijeđati sutkinju istrage, jer je postupala prema njemu u nekom od kaznenih postupaka, a potom joj počeo prijetiti govoreći mu da je prikupio sve informacije o njoj i da zna da živi sama, te da svaki dan posjećuje majčin grob na varaždinskom groblju. Dodao je kako će osobno, kad iziđe iz zatvora, sutkinju likvidirati na način da će joj postaviti ručnu bombu u cvjetni aranžman na grobu od majke ili će pronaći neki drugi način za njezinu likvidaciju.

Zatvorski cimer rekao je istražiteljima kako su mu se prijetnje učinile ozbiljnim, pa je u zamjenu za tu informaciju tražio da ga puste iz istražnog zatvora.

Sutkinja je u svom iskazu navela da je točno da je zaprimila pismo od istražnog zatvorenika. Pismo je shvatila kao pokušaj zatvorenika da protivno zakonu ishodi određenu odluku koja bi bila povoljna za njega, tu misleći na ukidanje istražnog zatvora, jer je u pismu bilo navedeno da ona njemu pomogne te da će tada on njoj reći ime osobe koja priprema njezino ubojstvo. Sutkinja je navela i da je potom, kada joj je uručena pouka o pravima žrtve, od policajaca saznala da bi ta osoba koja priprema njezino ubojstvo zapravo bio 45-godišnjak kojem je osobno određivala istražni zatvor, kao i da je osobnim zapažanjem primijetila da se radi o konzumentu droge koji ima problema s agresivnim ponašanjem, zbog čega bi i prijetnje mogao ostvariti.

Četrdesetpetogodišnjak je do sada je već osuđivan zbog kaznenog djela prijetnje, a tijekom 2021. godine zbog toga je bio osuđen na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Tijekom 2022. godine pravomoćno je osuđen zbog prijetnje, tjelesne ozljede, nasilja u obitelji i oštećenja tuđe stvari na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci. S.Lacić
Možda ste propustili...

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana