Regija
ORAHOVAČKA DIJABETIČKA UDRUGA “ZDRAVLJE”

Pomažu oboljelima i upozoravaju zdrave na opasnost od dijabetesa
Objavljeno 17. veljače, 2024.
ORAHOVICADijabetička udruga Zdravlje Orahovica za sobom je ostavila još jednu godinu punu aktivnosti u svrhu, prije svega, pomoći članovima oboljelima od šećerne bolesti te upozoravanja zdravih ljudi koliko je opasna i opaka ta bolest. Predsjednik Stjepan Dujmić na posljednjoj je skupštini udruge podsjetio je kako je udruga obavljala besplatnu kontrolu šećera i krvnog tlaka u mnogim mjestima u okolici Orahovice.

- Ovakve akcije odradili smo na nekoliko lokacija u našem gradu te u Crncu, Rastovcu, Staroj Jošavi, Zdencima i Čačincima. Moram naglasiti kako je odziv bio više nego dobar, čak smo često imali upozoravajuće vrijednosti šećera i poslali ljude liječniku – rekao je Durmić.

Vezano za plan rada u ovoj godini, Dujmić je naglasio kako će nastaviti akcije kontrole šećera i krvnog tlaka na području grada i susjednih općina, organizirati druženja i izlete za članove te sudjelovati u svim aktivnostima u organizaciji Grada i općina.

Gradonačelnik Saša Rister naglasio je kako Zdravlje, iako mala udruga, ulaže maksimalan trud u edukaciju o dijabetesu.

- Rad ove udruge iznimno je vrijedan jer njezini članovi na svakoj akciji govore o svim opasnostima koje sobom nosi šećerna bolest i, ono što je najvažnije, mjerenjem šećera na vrijeme upozoravaju osobe, čime sprječavaju pojavu bolesti u ozbiljnijoj fazi – rekao je Rister. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana