Regija
U OTOKU, UZ AMBULANTU HITNE MEDICINE

Gradit će zgradu za mlade obitelji i deficitarne kadrove
Objavljeno 14. veljače, 2024.
OTOKNa inicijativu gradonačelnika Otoka, Josipa Šarića, u gradskoj vijećnici održan je sastanak s predstavnicima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na čelu s državnom tajnicom Dunjom Magaš i državnim tajnikom Domagojem Orlićem, a razgovaralo se o mogućnosti izgradnje višestambene zgrade za smještaj mladih obitelji i deficitarnih kadrova.

Sudionici sastanka složili su se kako postoji potreba za gradnjom višestambene građevine u kojoj bi na stanove preko dugoročnog najma s pravom otkupa prednost imale mlade obitelji i obitelji s više djece te stručnjaci potrebni Otoku.

Grad Otok već je počeo pripremne provedbene aktivnosti na izradi projekta izgradnje ovakve zgrade na lokaciji uz ambulantu hitne medicine. Izvori financiranja već su osigurani, za razliku od ranijeg projekta stambenog naselja Petkovac, koji nikada nije realiziran upravo zbog nedefiniranih izvora financiranja na nacionalnoj razini.

Ovisno o potrebama mladih obitelji iz Otoka i Komletinaca, nastavilo bi se s izgradnjom dodatnih stambenih zgrada tijekom sljedećih godina, najavljuju u gradskoj upravi Otoka. M. Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

2

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

3

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak