Dome slatki dome
DIZAJN: MAKSIMALNO ISKORISTITE PROSTOR

Ugodan dom bez suvišnih predmeta
Objavljeno 1. veljače, 2024.
Pravilnim odabirom pojedinih komada namještaja uživat ćete u minimalizmu

Minimalizam je u trendu. Osim toga takvim načinom uređenja stambenog prostora vizualno se povećavaju površine i prostor izgleda veći, komforniji i prozračniji. Uz sve prednosti koje nudi minimalizam ima samo jedan, ali veliki nedostatak - pomanjkanje dovoljnog broja elemenata za pohranjivanje stvari i odjeće.Odlaganje


Dnevni boravak je prostor u kome se provodi najviše slobodnog vremena te okupljaju gosti. Stoga ga nastojte maksimalno prostorno olakšati i osloboditi suvišnih komada namještaja. Umjesto visokih elemenata koristite niske i dugačke, koji u konačnici imaju jednako mjesta za pohranjivanje stvari poput onih visokih. Klub-stolić odaberite s policom ili ladicom ispod glavne ploče stola. Ovaj prostor uvijek će poslužiti za odlaganje novina, časopisa i sl. Oko klub-stolića, umjesto fotelja, postavite nekoliko raznobojnih taburea, po mogućnosti na otvaranje, pa će osim za sjedenje, poslužiti i za pospremanje stvari. Garnitura za sjedenje obvezno mora imati kutiju za posteljinu, koju ćete iskoristiti za odlaganje svega onoga što nije često u upotrebi.

Police


Na isti način odaberite krevet za spavaću sobu. Površina ispod njega je velika i idealno će poslužiti kao spremište, a neće opteretiti prostor. Poneka polica na zidu idealno će se uklopiti u minimalističko uređenje, a vama omogućiti prostor za odlaganje knjiga i dragih predmeta. Police ovakvog tipa mogu biti raspoređene u svim prostorima stana. Krevete za dječju sobu odaberite također s ladicama. Ovakvi kreveti mogu biti nešto viši od uobičajenih, ali će stvoriti dragocjeni prostor koga nedostaje u minimalističkom stilu uređenja.
Jasminka Knežević
Klizna vrata
Ako imate veliku obitelj, a mali stambeni prostor i kronični nedostatak ormara, idealno je na cijelu plohu zida, od poda do stropa, postaviti veliki ormar zatvoren kliznim vratima. Ako se želi postići efekt minimalizma, fronte ormara moraju biti potpuno neutralne i u boji zidova. Na taj ćete način smanjiti dimenziju prostorije za 60-ak cm, kolika je dubina ormara, ali ćete dobiti golemo spremište. Svojom neutralnom fasadom ormar će se doživljavati kao zid, pa ćete uz jednostavno dizajniran namještaj u cijelosti postići minimalističke efekte.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna