Crna kronika
U 10 GODINA NAJMANJE 20 ŽRTAVA

Povratci s kirvaja koji su okončani pogibijom
Objavljeno 11. prosinca, 2023.
Posljednja nesreća, u kojoj su dva mladića smrtno stradala, zbila se u petak navečer kod Komletinaca u blizini Otoka

Crna strana kirvaja u Slavoniji i Baranji su tragične prometne nesreće u kojima je u posljednjih desetak godina, na cestama živote izgubilo 20-ak osoba. Posljednja takva nesreća zbila se u petak u večernjim satima, na cesti između dva susjedna sela, Komletinci i Donje Novo Selo. U automobilu koji se nakon slijetanja s ceste zabio u stablo bila su dva mladića, obojica su poginula.Policijska uprava vukovarsko-srijemska kratko je izvijestila da se nesreća zbila oko 19.40 i da su dvije osobe poginule, te da je na intervenciju, uz policajce, izišao tim hitne pomoći i vatrogasci DVD-a Otok. O uzrocima nesreće do zaključenja teksta nije bilo izviješteno. Kako neslužbeno doznajemo, 30-godišnjak iz Komletinaca koji je vozio BMW vozio je svog prijatelja, 28-godišnjaka u susjedno Donje Novo Selo.

Ispao iz vozila


Mladići su to poslijepodne bili u Komletincima na kirvaju, a posljednje sate bili su s društvom u lokalnom kafiću. Kada je 28-godišnjak rekao da treba ići kući u susjedno selo, 30-godišnjak se ponudio da ga poveze. Nekoliko stotina metara od Komletinaca 30-godišnjak je izgubio kontrolu nad upravljačem BMW-a, koji se počeo rotirati po cesti, te je sletio u kanal i zabio se u drvo. Suvozač je pri udaru, kako nije bio vezan, ispao iz automobila, a vozač je ostao u vozilu. Hitna pomoć relativno je brzo došla, no liječnik je samo mogao konstatirati smrt obojice mladića. Istragom će se utvrditi točni uzroci ove cestovne tragedije.

Povratak s kirvaja bio je koban i za dvojicu mladića, a nesreća se zbila nakon cjelonoćne proslave 6. kolovoza prošle godine, na izlasku iz Sikirevaca. Automobil je vozio 26-godišnjak, i u jednom je trenutku vozilo zbog prebrze vožnje u zavoju sletjelo s kolnika, pri čemu je došlo do prevrtanja. Poginuli su vozač i suvozač (26), a tri mladića koja su se nalazila na stražnjem sjedalu teško su ozlijeđena.

Večer uoči seoskog kirvaja, u studenom 2019. godine, u Privlaci pokraj Otoka smrtno je stradao 29-godišnji mladić. On je bio za upravljačem automobila, i vozio je kolnikom Ulice Matije Gupca u Privlaci prema Otoku. Zbog neprilagođene brzine kretanja, ulaskom u zavoj ulijevo, u jednom trenutku 29-godišnjak je izgubio nadzor nad vozilom, sletio s ceste te udario u kolni prilaz ispred dviju obiteljskih kuća. Teško ozlijeđeni vozač je dva sata kasnije preminuo u vinkovačkoj bolnici. Nije bio vezan...

Soljani


Tragediju pamte i u Soljanima, tamo su krajem lipnja 2013. godine nakon povratka s kirvaja poginula dva mladića u dobi od 20 i 18 godina, a još tri mlade osobe teško su ozlijeđene. Nesreća se zbila u ranim jutarnjim satima, oko 4.20. Automobilom Golf VI, koji se kretao iz Soljana prema Drenovcima, upravljao je tada 19-godišnjak iz Štitara. Na izlazu iz sela, u prvom zavoju na cesti, zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio u odvodni kanal. Od siline udara mladići od 20 i 18 godina ispali su iz automobila i na mjestu poginuli, a vozač i dvoje 18-godišnjaka iz Drenovaca zadobilo je teške ozljede. Četiri mladića i djevojka krenuli su u Drenovce, a zbog opreza dogovorili su s prijateljem da vozi ispred njih i da polako, ali sigurno stignu u Drenovce. Međutim, odmah nakon izlaska iz sela vozač Golfa ubrzao je i počeo obilaziti vozilo ispred sebe, zbog čega je i izgubio nadzor i velikom brzinom sletio u kanal. Nezapamćena tragedija i gubitak dvaju mladih života šokirali su Cvelferiju.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova apeliraju na vozače da ne sjedaju za upravljač vozila ako su pili alkohol.

Milan Bugarić
SMRT NA CESTI DVOJICE PJEŠAKA
Dva su pješaka izgubila život u srpnju 2015. Dvadesetdevetogodišnjak iz Novih Perkovaca poginuo je na cesti kilometar od Starih Perkovaca. Zbog neutvrđenih razloga ležao je na cesti, nakon čega je naletio i prešao preko njega automobil kojim je upravljao 21-godišnjak s područja Đakova. Nesretni pješak vraćao se kući s kirbaja iz Starih Perkovaca... Iste večeri zbila se identična nesreća na cesti između Novaka i Brođanaca. Vraćajući se pješice s kirvaja u Brođancima, 35-godišnjak iz Samatovaca pao je na cestu i zaspao, nakon čega ga je autom pregazio 41-godišnjak...

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana