Sport
VETERANSKI RUKOMETNI TURNIR

“Kako je dobro vidjeti vas opet” 19. put u osječkom Zrinjevcu
Objavljeno 8. prosinca, 2023.
Za nastup u Zrinjevcu prijavilo se osam momčadi u muškoj i sedam u ženskoj konkurenciji
Kako je dobro vidjeti Vas opet, 19. put u petak i subotu orit će se dvoranom Zrinjevac. Veteranski rukometni klub Osijek i ove godine organizira tradicionalni turnir za nekadašnje rukometašice i rukometaše, kojim se i na taj način obilježava i Dan grada Osijeka. Ove godine za nastup u Zrinjevcu prijavilo se osam momčadi u muškoj i sedam u ženskoj konkurenciji. Možemo primijetiti, manje negoli je to bilo prijašnjih godina. Razloge je objasnio Vjekoslav Bibi Mozer, predsjednik VRK-a Osijek.

- Više je razloga. Kada smo prije sada već više od 20 godina pokrenuli ovaj turnir, bili smo praktično pioniri u veteranskom rukometu. Danas se, gotovo u isto vrijeme ili blizu našeg turnira, održavaju i drugi turniri, u Sarajevu, Subotici i u Sinju, odakle su nam, primjerice, došli prošlogodišnji pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji. Dio naših stalnih sudionika odlučio je sudjelovati na tim drugim turnirima, što je dosta i razumljivo, zbog uštede troškova. S druge strane, ajmo biti iskreni. Godine čine svoje. Prije 20 godina svi smo bili mlađi. Mnogi od onih koji su prijašnjih godina redovito dolazili u Osijek na turnir više ne igraju ni ovaj veteranski rukomet - pričao je Mozer, koji je ipak sve okrenuo na pozitivnu intonaciju.

- Imamo čak pet novih ekipa. Stižu nam ženske ekipe iz Zaprešića, Novske, Kutine te prvi put veterani Petrijevaca i iz Maglaja iz Bosne i Hercegovine. Ponovno turnir ima međunarodni karakter, jer nam stižu i ekipe iz Bosne i Hercegovine te Srbije. S naše strane, kao organizatori, učinit ćemo sve da se sve naše gošće i gosti ugodno osjećaju ovih nekoliko dana u Osijeku. Ponovno ćemo ih počastiti našim slavonskim specijalitetima, jamčimo im sjajan provod uz naravno naše slavonske tamburaše - pričao je Mozer.

Tamburaši će biti aktivni već u petak ispod sjeverne tribine dvorane Zrinjevac, gdje će se "zagrijavati" igračice i igrači koje tek čekaju utakmice ili su odigrali svoje. Prvi susreti planirani su za petak u 13 sati, a prvu utakmicu odigrat će veterani Zagreba i Maglaja s početkom u 13 sati. Dan poslije u isto vrijeme svečano je otvorenje turnira uz "postrojavanje" svih sudionica i sudionika, pozdravni govor predstavnika Grada Osijeka i nezaobilazno intoniranje neslužbene himne turnira - Kako je dobro vidjeti te opet". Finalna utakmica kod žena predviđena je za 17.30, a kod muškaraca za 18 sati. Prethodnih godina gledali smo na parketu Zrinjevca i neke od poznatih rukometašica i rukometaša osvajača svjetskih medalja, pa smo sigurni da će svi oni koji dođu u petak ili subotu u Zrinjevac neke od njih, unatoč godinama, prepoznati. Ulaz na sve utakmice je naravno besplatan. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana