Osijek
DJEČJA SMOTRA FOLKLORA LASLOVO

Mali čuvari baštine njeguju tradiciju
Objavljeno 4. prosinca, 2023.
Njegovanje tradicije nacionalnih manjina tradicija je u općini Ernestinovo. U selu Laslovu nedavno je održana deveta zaredom Dječja smotra folklora. Djeca su prikazala sve što su vrijedno pripremala u sklopu svojih folklornih društava i prezentirala to u Laslovo, gdje živi mnogo pripadnika mađarske nacionalne manjine.

Dječja smotra folklora, navodi Marijana Junušić, načelnica ernestinovačke općine, u čijem je sastavu i Laslovo, održana je u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva "Petefi Šandor".

- Rad društva je izvstan, a to potvrđuje i broj društava koji mu se odazvao na Smotru. Ove godine okupilo je najmlađe članove šest kulturno-umjetničkih društava i mnogobrojne gledatelje, koji su s oduševljenjem i osmijehom pratili naše najmlađe čuvare tradicije i običaja, bodrili ih gromoglasnim pljeskom tijekom cijelog nastupa. Osobito lijepo, uz osjećaj ponosa, bilo je na smotri pratiti dva društva iz naša dva sela, Laslova i Ernestinova - kazala je ernestinovačka načelnica, istaknuvši na kraju da čestitaju svim članovima svih kulturno-umjetničkih društava na prezentaciji tradicijske kulture, a osobito članovima Kulturno-umjetničkog društva "Petefi Šandor" na organizaciji Smotre, ustrajnosti, tradiciji i neiscrpnom entuzijazmu. D.Pejić
Možda ste propustili...

AKADEMIJA ZA CJELOVITI RAZVOJ DJETETA

ISKRA: Novi ciklus seminara i radionica

PUTOPISNO PREDAVANJE U ČEPINU

Korak po korak, u 111 dana 3300 km

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRED KBC-OM POSTAVLJENA PRVA OD PET KOMUNIKACIJSKIH PLOČA

Olakšana komunikacija djeci s
govorno-jezičnim poteškoćama

2

LARVICIDNI TRETMANI

Grad Osijek u borbu protiv komaraca opet zajedno sa susjedima

3

POGLED KROZ KLJUČANICU: DAN ZA SREDNJOŠKOLCE NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Studiranje nije samo polaganje ispita nego i brojne aktivnosti u udrugama