Regija
NAGRADA ZA VRIJEDAN RAD

Udruga “Tko se boji sutra još?” prije useljenja treba obnoviti prostor na katu
Objavljeno 1. prosinca, 2023.
VUKOVAR - Vukovarska udruga za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima "Tko se boji sutra još?" nakon gotovo četiri godine od početka rada na kvalitetan je način riješila pitanje prostora za rad.

Kako su naveli iz ove udruge, iznimno su sretni što su napokon dobili prostor, drugi dom, oazu djeci i mladima s teškoćama u razvoju i temelj za daljnja širenja aktivnosti i rad. Maja Prakaturović, predsjednica udruge, potvrdila je kako su od Grada Vukovara dobili na korištenje kuću u gradskoj četvrti Mitnica, u blizini vrtićkog objekta.

- Prizemlje je u dobrom stanju, no na katu je nužno odraditi građevinske radove kako bismo ga mogli staviti u uporabu. Odlučili smo posao odraditi sami, volonterski, ali nam je potreban materijal i nadam se kako ćemo u tomu imati pomoć donatora. Prostor smo dobili na korištenje na deset godina, bez plaćanja najma, s tim da ćemo ga, dakako, u tom razdoblju renovirati, održavati i opremiti. Zahvaljujem gradskim vlastima na razumijevanju potreba i brojnosti naših korisnika za koje od samoga početka rada organiziramo brojne aktivnosti - rekla je Prakaturović, dodavši kako im je dobivanje nekretnine na korištenje svojevrstan novi početak koji otvara brojne mogućnosti.

Kao i prethodnih godina organizirat će promotivne prodajne štandove u vrijeme adventa, i to na više lokacija u Vukovaru, a sva će prikupljena sredstva uložiti u rekonstrukciju objekta kako bi taj posao što prije odradili.

- Svake ćemo subote biti na dvije do tri lokacije. Jedna je tržnica, druga je u pješačkoj zoni i treća na platou u okviru programa Advent u Vukovaru. Sugrađani već znaju kako će na našim štandovima naći rukotvorine i unikatne proizvode koje naši članovi i volonteri izrađuju u okviru programa "Bakina škrinja". U lokalnoj zajednici smo prepoznati kao udruga koja vrijednim radom kontinuirano dokazuje koliko može, a ne koliko treba i kolike su nam poteškoće. Zato ćemo tijekom prosinca predstaviti građanima uratke naših korisnika koji mogu biti predivni božićni pokloni ili ukrasi u kućanstvu - navela je i naglasila kako su radosni i zadovoljni što će prikupljenim donacijama biti u prilici urediti drugi dom.

Opremanje će raditi u fazama, tim prije što dio namještaja i opreme za igraonicu imaju.

Dragana Korpoš
DVORIŠTE VELIKA PREDNOST ZA RAD S DJECOM
Tri godine ova udruga aktivnosti organizira u iznajmljenom prostoru nedostatnog kapaciteta. Najavljuju kako će, ako sve bude teklo u skladu s planovima, službeno otvorenje novoga prostora biti na proljeće. Riječ je o objektu ukupne površine 140 četvornih metara od kojih je pola na katu i nužna je rekonstrukcija i obnova, jer će u tom dijelu kuće napraviti četiri prostorije, što znači kako trebaju dosta građevinskog materijala te potom riješiti i pitanje grijanja. Posebno im je važno što će nakon preseljenja imati na raspolaganju i veliko dvorište kako bi za toploga vremena dio aktivnosti mogli prebaciti na otvoreno, što sada nisu u prilici.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana