Regija
ZAGREBAČKI NOVINARI I TURISTIČKI DJELATNICI

Upoznali atraktivne sadržaje Dravske priče
Objavljeno 29. studenog, 2023.

NOSKOVCI


Posjetiteljski centar Dravska priča u Noskovcima prošloga su tjedna posjetili predstavnici medija i turističkih agencija sa šireg zagrebačkog područja, kao najvažnijeg nacionalnog emitivnog tržišta.

Riječ je o projektu Uređenje Turističko-rekreacijskog centra Jezero-Hercegovac-Ružica grad, čiji je nositelj Grad Orahovica, a partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica grada Orahovice. Ukupna vrijednost projekta je 81.058.046,24 kuna. Projekt ima potporu Virovitičko-podravske županije koja ga je uvrstila na listu strateških projekata za financiranje iz Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem, dok županijska razvojna agencija VIDRA pruža tehničku i stručnu pomoć u vidu pripreme projekta, razrade aktivnosti i proračuna.
Prilikom potpisivanja ugovora o izradi Programske strategije Edukativnog centra u sklopu projekta virovitičko-podravski župan Igor Andrović izjavio je da je to najveći projekt koji se provodi na području Virovitičko-podravske županije i da će on biti „kruna velikih i značajnih projekata uz koje se promijenila turistička slika naše županije, zbog čega smo poželjna turistička destinacija ovog dijela Hrvatske, kao što su Geo-infocentar u Voćinu, Dravska priča u Noskovcima, Dvorac Janković u Suhopolju, Dvorac Pejačević u Virovitici, Kurija Kapela Dvor, Centar za posjetitelje Križnica, EPIcentar Sekvoja u Slatini, rodna kuća Petra Preradovića u Grabrovnici, TIC Klopotec…“


Zato je Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ za novinare i turističke djelatnike zagrebačkog područja organizirala dvodnevno studijsko putovanje područjem Virovitičko-podravske županije.

Uz stručno vodstvo čuvara prirode Vladimira Ajhlera i savjetnika za zaštićene dijelove prirode Ivice Baranja, posjetiteljima su prezentirani brojni atraktivni sadržaji Posjetiteljskog centra Dravska priča. P.Ž.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana