Novosti
POD OKRILJEM NOĆI

Na kućama u Đurićima ispisane pogrdne poruke Antunu Goluboviću
Objavljeno 29. studenog, 2023.

Prosvjedi seljaka okupljenih oko Stožera za spas hrvatskog sela i Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje poprimaju neočekivane razmjere i odlaze u (ne)željenom smjeru koji pokazuje da pojedinci očito ne prežu ni od čega, nastojeći se obračunati s onima koji svoje traktore nisu izveli na cestu. Prozivke, uvrede i prijetnje kojima je posljednjih dana izložen Antun Golubović, predsjednik Odbora za svinjogojstvo Hrvatske poljoprivredne komore, kulminirale su noćas. Na nekoliko su kuća u Đurićima, u selu u kojemu živi ovaj dugogodišnji uzgajivač svinja, osvanule pogrdne poruke u kojima ga se naziva izdajnikom Slavonije. Na terenu je jutros bila i policija, obavila očevid i očekuje se daljnje postupanje, o čemu smo poslali upit PU vukovarsko-srijemskoj. 

„TREBA GA RAZAPETI, SPALITI MU KUĆU….!

Golubović nam je kazao da su poruke pod okriljem noći ispisane na napuštenom kućama, jedna se nalazi na uglu skretanja u sokak u kojemu živi, a druga na kući u blizini kapelice u centru sela, kod raskrižja. Napominje da se posljednjih dana, otkako su krenuli prosvjedi, i na društvenim mrežama pojavljuju razne poruke pojedinaca upućene na njegovo ime, među ostalim, da ga treba razapeti, spaliti mu kuću….


„Svjestan sam toga da ne mogu ugoditi svima. Puno toga sam odradio za svinjogojce, za puno toga smo se u Komori uspjeli izboriti i nastavljamo i dalje raditi  u tom smjeru, progovarati i boriti se za obnovu i razvoj svonjogojske proizvodnje i pomoć uzgajivačima. Ali očito je najveći problem što ne spavam s prosvjednicima u traktoru na cesti“, kazao je Golubović. Naglašava da je uvijek upozoravao i upozoravat će na probleme u ovome sektoru i uočene propuste za koje je, podsjećamo, nerijetko prozivao ministricu. Poručuje da je uvijek za dijalog, za konstruktivan razgovor, uvijek će se, kaže, odazvati sastanku na koji ga se pozove, pisanim putem ili telefonskim pozivom, a ne neozbiljnim „porukama okačenima na tarabi“.

SRAMOTNO I NEDOPUSTIVO

Zaključuje da je obnova svinjogojske proizvodnje i poboljšanje položaja uzgajivača osnovni cilj i Odbora za svinjogojstvo i njega osobno, jer u tom je poslu od malih nogu i to je njegov život.


Ovakav čin ispisivanja pogrdnih poruka na kućama mnogi nazivaju sramotnim i nedopustivim, što svakako treba sankcionirati. Smatraju da se njima samo pokušava odvući pozornost s Tomislava Pokrovca i prikriti razjedinjenost svinjogojaca i sve veće nezadovoljstvo vođama prosvjeda. Poručuju da je Hrvatska poljoprivredna komora državna institucija i da bi se trebalo povesti računa i o zaštiti ljudi koji su u njoj angažirani. A saznat ćemo i što o svemu tome misle u Ministarstvu poljoprivrede.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

ANALITIČARI: BEZ VEĆIH KOREKCIJA

Kad gospodarstvo raste, nekretnine ne pojeftinjuju

NA TOJ ĆE DUŽNOSTI ZAMIJENITI ADMIRALA ROBERTA HRANJA

Kundid na čelu Glavnog stožera

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana