Regija
U SJEĆANJE NA MARIJA, MARION-ANGELICU I GORDANU

Sportske igre hrvatskih branitelja
Objavljeno 28. studenog, 2023.
SLATINA - Udruga hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina i agilni predsjednik Ozren Rastija organizirali su sportske igre hrvatskih branitelja kojima su pokazali da u njihovim sjećanjima još uvijek žive poginuli hrabri hrvatski branitelji Mario Grahovac, Marion-Angelica Strasser i Gordana Loborec. Članovi brojnih braniteljskih udruga i roditelji poginulih branitelja, među njima i roditelji Marija, Marion-Angelice i Gordane, u koloni su se uputili do spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade, gdje su im odali počast.

Otvarajući sportske igre, predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Slatina-Orahovica Tomo Grahovac, čiji je sin Mario poginuo upravo na taj dan 1991. kod sela Popovca nedaleko od Voćina, apelirao je na mlađe branitelje da svake godine održavaju memorijale i da se hrvatski branitelji ne zaborave.

U visećoj kuglani najuspješnija bila je ekipa HVIDR-e VPŽ-a (Franjo Bucić, Franjo Sterle i Damir Krklec), u pikadu prva je bila ekipa UHBDR-a Nova Bukovica (Damir Grdić i Siniša Terek), a u slavonskoj alki ekipa UHDVDR-a Slatina (Ozren Rastija i Slaven Brunović). Pehare i medalje najuspješnijima uručili su Ozren Rastija, Mato Bubaš, predsjednik Odbora za branitelje VPŽ-a, i roditelji poginulih branitelja, otac Marija Grahovca i majke Marion-Angelice Strasser i Gordane Loborec. P.Ž.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana