Osijek
VEČER UDRUGE HRVATA BOSNE I HERCEGOVINE

Preko 300 članova i prijatelja Udruge Prsten pokazalo snagu zajedništva
Objavljeno 27. studenog, 2023.

Osamnaest godina postojanja i rada obilježeno je u petak na 15. večeri članova i prijatelja Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten. Večer se već tradicionalno organizira u Osijeku od strane Podružnice Osječko-baranjske županije koja u Osijeku i okolici aktivno djeluje dugi niz godina i okuplja Hrvate iz Bosne i Hercegovine koji godinama žive na ovim prostorima, a povezuju ih podrijetlo, kultura, tradicija, običaji i želja da se pomogne potrebitima.

 

Na večeri u svečanoj dvorani „Gardens“ okupilo se preko 300 članova i prijatelja udruge iz raznih dijelova Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine koji su se družili i zabavljali uz bogati program koji je uključivao glazbu uživo, nastup Hrvatskog kulturnog društva Napredak Odžak iz Bosne i Hercegovine i tombolu za koju su se pobrinuli članovi Kluba poduzetnika podružnice Osječko-baranjske županije te brojni drugi donatori.

 

 

Okupljenima su se obratili i gradonačelnik Grada Osijeka, gospodin Ivan Radić te župan Osječko-baranjske županije, gospodin Mato Lukić koji su se okupljenima zahvalili na organizaciji ovakvih događaja i to što godinama unazad skupa s ostalim dionicima sudjeluju u izgradnji bolje zajednice u Osijeku i cijeloj županiji.

 

Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten je udruga koja je vodeća u Hrvatskoj kada su u pitanju promicanje i zaštita tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a za cilj ima očuvanje temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.


 

Uzvanici su tijekom cijele večeri mogli više puta čuti pojam „snaga zajedništva“, a upravo on je zaslužan za sve ove godine aktivnog djelovanja udruge koja se svaki put pa tako i ovaj pobrinula da njezini članovi i prijatelji uživaju u ugodnom ambijentu, druže se i šire dalje poruke zajedništva.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INVALIDU IZGORIO STAN, POMAŽU MU SUGRAĐANI

U pomoć Heleru priskočili su poduzetnici i kohortaši

2

ZANIMLJIVA NAGRADA NA JEDNOM OD OSJEČKIH KVIZOVA

Hipokrasni kirurzi putuju u Sarajevo

3

UDRUŽENJE STANARA GRADA OSIJEKA BIRA NOVO RUKOVODSTVO

Izjasnite se o stanovanju u zgradama