Mozaik
POSLODAVCI NISU ODUŠEVLJENI

Trećina zaposlenika od kuće radi - u pidžami
Objavljeno 28. studenog, 2023.
Trećina britanskih zaposlenika priznala je da od kuće radi u pidžami, pokazalo je istraživanje. Tvrtka za zapošljavanje Indeed ispitala je više od 1000 zaposlenika i 500 poslodavaca iz Ujedinjenog Kraljevstva, te otkrila da je 33 posto radnika koji rade od kuće odjeveno u pidžamu. Prosječno zaposlenici nose pidžamu 46 radnih dana godišnje, a svaki 12. u pidžami je svaki dan.

Gotovo polovina ispitanih šefova kazala je kako smatra da su zaposlenici nakon pandemije koronavirusa postali preopušteni upravo zbog rada od kuće, pa ih se 29 posto zauzima za stroža pravila odijevanja. Poslodavci pidžame smatraju najneprikladnijim outfitom za posao, na drugom su mjestu neoprana kosa ili neuredna frizura, a 44 posto ih smatra da zaposlenici ne bi smjeli nositi ni donji dio trenirke. Četrdeset posto poslodavaca smatra tenisice neprikladnom obućom za posao, premda ih gotovo dvije trećine osoblja obuva i kad odlaze na posao. Istodobno provedeno drugo istraživanje pokazalo je da se generacija Z, oni u dobi između 18 i 26 godina, odijeva najmudrije - 42 posto ih nosi odijela u usporedbi s 15 posto starijih od 35 godina koji se odijevaju poput njih.

Više od polovine radnika, 53 posto, priznalo je da, dok sudjeluje u videosastancima od kuće nosi manje atraktivnu odjeću na donjem dijelu tijela, koji se na ekranu ne vidi. U jednome istraživanju sudjelovalo je 1035 zaposlenika Ujedinjenog Kraljevstva, a u drugome 500 donositelja odluka u tvrtkama. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REAKCIJE NAKON POBJEDE BABY LASAGNE

Klikovi, mjaukanje i
2. mjesto na kladionici

2

NAJBOLJI IZBOR OVE GODINE SVAKAKO JE BABY LASAGNA

Houdek: Dečak je bio najslabiji

3

AVANTURA DORA JE GOTOVA I JA SAM PREZADOVOLJAN

Kedžo: Pobijedioje moj favorit