Autoglas
METSTRADE U AMSTERDAMU

I Hrvati na sajmu nautike
Objavljeno 28. studenog, 2023.
Petnaest domaćih proizvođača, u organizaciji udruge Hrvatske nautičke proizvodnje (CBIA), predstavljalo je Hrvatsku na METSTRADEU u Amsterdamu, najvećem svjetskom sajmu nautičke industrije. Devet od 15 hrvatskih izlagača izlagalo je unutar hrvatskog paviljona, a kruna hrvatskog nastupa bio je Croatian Yachting Night, kaže član uprave udruge Teo Petričević.

O potencijalu nautičke industrije govori podatak kako prosječan prihod od održavanja i remonta jahti iznosi više od 345 tisuća eura po plovilu. Kada se zna da se većina remonta odvija zimi, a posade borave u destinaciji remonta, jasno je kako bi takvi gosti, visoke platne moći, mogli približiti Hrvatsku cilju cjelogodišnjeg turizma, smatraju udruzi. Budući da se radi o industriji koja ostvari godišnji promet od gotovo devet milijardi dolara, ostvarenje višegodišnjih nastojanja da Hrvatska konačno dobije nacionalni paviljon i zasluženo mjesto među liderima industrije, golem je uspjeh, dodaju.

Među zemljama koje godinama imaju nacionalni paviljon ističu se Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska, Turska i Sjedinjene Države. Udruga Hrvatska nautička proizvodnja ima snažnu savjetodavnu ulogu, te se brine o promotivnim aktivnostima kao što su organiziranje sajmova i stručnih skupova o izazovima nautičke proizvodnje. H
Najčitanije iz rubrike