Dome slatki dome
UREĐENJE DJEČJE SOBE

Kad se dobro posloži, ne treba puno prostora
Objavljeno 23. studenog, 2023.
Nova dizajnerska rješenja i upotreba kvalitetnih mehanizama omogućuju integraciju dvosjeda, kreveta i ormara u jednu cjelinu

Mališani u svojim sobama moraju imati cijeli stan u malom: moraju imati osigurano mjesto za spavanje, igru, rad i druženje. No prostor koji je na raspolaganju često je malen ili čak nedostatan. Na tržištu je niz proizvoda koji omogućavaju uštedu prostora i tako bolju iskoristivost i funkcionalnost dječje sobe.Smještaj dvosjeda ili trosjeda u dječju sobu često nije moguće izvesti zbog prostora koji zauzima sam krevet. Nova dizajnerska rješenja i upotreba kvalitetnih mehanizama omogućuju integraciju dvosjeda, kreveta i ormara u jednu cjelinu. Uštedom prostora moguće je ostvariti dodatni prostor za druženje, odmor ili gledanje televizije.


Integracija kreveta i ormara također je vrlo praktično dizajnersko rješenje. Omogućeno je stvaranje veće zone partera u dnevnim satima, koja može biti iskorištena za igru, vježbanje i sl. Fronte takvog ormara mogu biti naglašene dekoracijiom ili neutralna izgleda, ovisno o poziciji i bojama ostalih elemenata namještaja. Za potrebe većeg broja kreveta u sobi praktični su kreveti na kat integrirani s ormarom, čime je omogućena slobodna površina za razne aktivnosti ili smještaj trećeg kreveta. Fronte takvih ormara velikih su površina pa je poželjno ne naglašavati ih, osim ako prostorija nije velika.


Uštedu prostora moguće je ostvariti i složivim krevetima na kat, koji kližu jedan ispod drugoga. Rješenje nije toliko estetski kvalitetno kao smještanje kreveta u ormar, ali je svakako praktično i funkcionalno. Vezu radnog prostora i kreveta moguće je ostvariti i upotrebom povišenih platformi u prostoru koje će poslužiti kao spremište za krevet u dnevnim satima, a u gornjoj zoni omogućiti smještaj radne zone. Upotrebom praktičnih rješenja obogatite životni prostor djece, učinite ga kreativnim i zabavnim.

Tanja Kvorka
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUHINJA U TRENDU

U kuhinji se druži, objeduje i zabavlja

2

NAMJEŠTAJ U NIJANSAMA BIJELE

Savršen bijeli kauč može podići vaš prostor

3

U PROLJEĆE OBILNO CVATU U SVIM DUGINIM BOJAMA

Zahvalan i otporan jaglac cvjeta među prvima