Regija
OČISTILI ŠUMU OD SMEĆA

Đaci prikupili tonu različitog otpada
Objavljeno 25. rujna, 2023.
ĐURĐENOVAC - Hvalevrijednu akciju nedavno su proveli učenici i profesori Srednje škole Josipa Kozarca Đurđenovac, koji su od smeća očistili šumu uz županijsku prometnicu Đurđenovac - Beljevina, kod naselja Krčevina. U akciji su sudjelovali učenici svih razreda šumarski tehničar. Podijeljeni u manje grupe, skupljali su smeće u šumi i prikupili tonu različitog otpada. ‘‘Osim sitnog otpada kao što su papirna i plastična ambalaža, vrijedni učenici prikupili su značajne količine glomaznog otpada. Bilo je tu cigli, cementa te odbačenih tekstilnih predmeta. Nakon što su učenici završili čišćenje, djelatnici komunalngo poduzeća Rad iz Đurđenovca odvezli su prikupljeni otpad‘‘, kažu iz SŠ Josipa Kozarca.

Apeliraju na stanovnike Đurđenovca i okolnih naselja da propisano odlažu komunalni otpad. ‘‘Sitni otpad odložite u spremnike koji su za to predviđeni, a glomazni otpad odvezite u obližnje reciklažno dvorište. Čuvajte naš okoliš i ne bacajte smeće u prirodu!‘‘, poručili su iz škole.

Ovom se akcijom škola pridružila Zelenoj čistki, najvećem ekološkom volonterskom projektu u Hrvatskoj.

Inače, u ovoj šumi nedavno se dogodio ekocid. Naime, bahati i neodgovorni pojedinci odložili su veće količine različitog otpada, a nakon što je lokacija postala vidljiva i akteri poznati, a pod pritiskom javnosti, smeće su odvezli. S.F.
Možda ste propustili...

OBILJEŽILI 40. GODIŠNJICU MATURE

U klupe su ponovno sjeli učenici upravnog smjera

ZAVRŠETAK RADOVA OČEKUJE SE DO 14. SRPNJA

Uz kružni tok na DC55, još jedan i na ulazu u Županju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana