Regija
OSTVARENA DUGOGODIŠNJA ŽELJA

Malo Gornje Viljevo asfaltom povezano s ostatkom općine
Objavljeno 25. rujna, 2023.
Mještani: Ono što nekima predstavlja brza cesta, to nama predstavlja ova prometnica

Na njihovim licima, sreća i zadovoljstvo. Jer...

- Ono što nekima predstavlja brza cesta, to nama predstavlja ova prometnica koja nas asfaltom spaja s Donjom Bukovicom, a dalje s ostatkom općine – naglasili su mještani Gornjeg Viljeva, malenog naselja u Općini Nova Bukovica, kojima se ostvario dugogodišnji san.

Dobili su asfaltiranu cestu koja ih spaja sa svijetom. Donedavno se u njihovom kućnom budžetu podrazumijevala svota namijenjena mijenjanju amortizera. Prije četiri godine, sredstvima Virovitičko-podravske županije, asfalt je postavljen u samom naselju, a danas su asfaltiranom cestom spojeni s ostatkom svijeta.

Zahvaljivali su mještani Gornjeg Viljeva županu Igoru Androviću jer je ostvario njihov dugogodišnji san. Asfalt je bio želja mještana ovoga naselja, a danas je ostvarena. Uz župana Igora Androvića u Gornjem Viljevu bio je i načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun, kao i ravnatelj Županijske uprave za ceste Bruno Perkec. Sredstvima Virovitičko-podravske županije, odnosno Županijske uprave za ceste, asfaltirana je ova dionica u duljini od 2360 metara. Osim toga, izgrađena su i dva autobusna stajališta u Miljevcima. Za te dvije investicije Virovitičko-podravska županija, odnosno Županijska uprava za ceste, izdvojila je 380.000 eura.

- Oduvijek su naša briga kao Županije svi naši gradovi, općine, ali i malena naselja kao Gornje Viljevo, gdje žive ljudi koji žele i koji zaslužuju uvjete kakve imaju i drugi. U budućnosti želimo da svako naše naselje dobije asfalt kako bi ljudima u njima bilo ljepše i ugodnije živjeti. To je naša obveza prema stanovnicima svih naselja na našem području koja još nemaju asfalt – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Inače, uskoro kreće i izgradnja ceste na dionici od Novaka do Zidine. Riječ je o asfaltiranju ceste koja se nalazi na području Općine Sopje. Vrijednost projekta iznosi 344.242,85 eura, a Ministarstvo za regionalni razvoj i fondove Europske unije sufinancirat će ga s 264.000 eura, što je gotovo 77 posto vrijednosti, a sve kroz Razvojni sporazum za Slavoniju, Baranju i Srijem. Rok za završetak radova je 12 mjeseci.
380

tisuća eura od VPŽ-a, odnosno ŽUC-a, za asfaltiranje i dva autobusna stajališta u Miljevcima

Možda ste propustili...

UDRUGA MLADIH INFO NAŠICE ODRŽALA GODIŠNJU SKUPŠTINU

Cilj im je privući što više mladih

PRVA, MEĐUNARODNA, INTERDISCIPLINARNA

Konferencija Kontinentalna Hrvatska

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRHUNSKA ZABAVA

34. Ladimirevački divani

2

NA ADVENTSKOM VIJENCU U PARKU NA TRGU BANA ŠOKČEVIĆA

U Vinkovcima zapaljena
prva adventska svijeća,
svijeća nade i iščekivanja

3

DONJI MIHOLJAC

Vrtićarci okitili božićno drvce