Regija
ODRŽANA DVODNEVNA MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA

Na 13. Panonu tridesetak slikara
Objavljeno 20. rujna, 2023.
BELIŠĆEČlanovi Likovne udruge "Bel-art", uz pomoć belišćanske Turističke zajednice i pod pokroviteljstvom Grada Belišća, organizirali su tradicionalnu dvodnevnu međunarodnu likovnu koloniju Panon Belišće 2023. u sklopu manifestacije "Belišćanska zlatna jesen". Likovne stvaratelje pozdravili su predsjednik "Bel-arta" Ivan Vajda i pročelnik Ureda gradonačelnika Domagoj Varžić, koji je i otvorio 13. slikarsku koloniju. Varžić je iskoristio priliku te je pohvalio belišćanske slikare na dosadašnjem radu, a gostujućim slikarima zaželio ugodan boravak u gradu.

Kolonija je okupila tridesetak slikara iz Srbije ("CroArt" Subotica), udruge "Kvin" iz Kotline, SLIK-a Slatina, LIKROB-a iz Donjeg Miholjca, "Klasa" iz Čepina, a pridružili su im se akademski slikari Ivan Križanović i Nedeljko Čubek. U različitim slikarskim tehnikama, kao što su suhi pastel, akril, ulje na platnu, slikali su pejzaže, ljude, poznate belišćanske motive poput novoobnovljene Palače Gutmann... Navečer su nazočili otvorenju obnovljenog trga, pogledali izložbu Nedeljka Čubeka u Palači Gutmann te uživali u koncertu "La vie en rose" osječkoga Hrvatskog narodnog kazališta.

Drugogi dan Panona likovni stvaratelji iz "CroArta" iskoristili su za obilazak Belišća i dovršavanje svojih djela. Slikanje i druženje nastavilo se u prostorijama "Bel-arta". Slike nastale na 13. Panonu biti će predane Turističkoj zajednici i Gradu. T.L.
Možda ste propustili...

U POVODU SVJETSKOG DANA ZAŠTITE OKOLIŠA “S MANJE OTPADA U BOLJE SUTRA”

Osvijestiti da su promjene tu i da se ne događaju nekomu drugomu

UZ DAN GRADA NAŠICA

Održan koncert

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana