Osijek
DAR OPĆINE DOČEKAO IH U KLUPAMA

Unikatne bilježnice s motivima Ernestinova dobili su svi učenici
Objavljeno 13. rujna, 2023.
Osim knjiga, koje je osigurala Vlada RH i koje su učenike dočekale na školskim klupama, mali Ernestinovčani dobili su i unikatne darove. Riječ je o bilježnicama s jedinstvenim koricama u Hrvatskoj. Marijana Junušić, načelnica Općine Ernestinovo, kaže da djeci nastoje olakšati početak školovanja.

- Nova školska godina puna je novih izazova i mnogih đačkih "muka", pitanja i nejasnoća. Školarci su krenuli u novo poglavlje svog života ili čine korak više. Našim školarcima, i velikima i malima, želimo uspješno svladavanje prepreka, da im škola bude nepresušan izvor novih znanja i vještina te mnogo lijepih trenutaka i novih prijateljstava. Učiteljima i profesorima želimo obilje strpljenja, mudrosti i iznimno uspješnu školsku godinu, a kako bismo im uljepšali učenje, darovali smo im unikatne bilježnice, za koje je Općina Ernestinovo osigurala sredstva. Bilježnice imaju originalne korice, s motivima vezanim uz školu, ukrašene su prekrasnim fotografijama aktivnog rada KUD-a "Petefi Šandor" Laslovo, Likovne udruge "Petar Smajić" i Male akademije umjetnosti Ernestinovo te crtežima i karikaturom naše vrijedne i jedinstvene kulturne baštine i našeg tvorca naive Petra Smajića, koje su na papir prenijeli naši mještani Ivan Tkalec i Josip Mujčinović. Zahvaljujem od srca svim sudionicima na uključivanju i na podršci u našem dugogodišnjem projektu oslikavanja bilježnica. Želja nam je bila razveseliti naše školarce, ali i unikatnim porukama i slikama na bilježnicama osvijestiti ih i potaknuti da cijene svoje bližnje, svoju zajednicu i kulturu u kojoj i s kojom žive - kaže Marijana Junušić.

Također, dodaje načelnica, nizom pogodnosti podupiru svoje učenike i studente. "Za sve učenike osnovne škole osigurana je i nadalje besplatna prehrana, one najuspješnije, učenike generacije, na kraju školske godine i osnovnoškolskog obrazovanja čeka nagrada za najučenika. Nadalje, za sve srednjoškolce osiguran je potpuno besplatan prijevoz, stipendije za one najbolje, kao i priprema za državnu maturu. Studentima ćemo nastaviti također sufinancirati prijevoz, tako da će imati potpuno besplatan prijevoz vlakom diljem Hrvatske. Nastavljamo i sa stipendiranjem studenata, kako onih redovitih tako i onih s izvrsnim postignućima. Dragi školarci i studenti, budite vrijedni i marljivi, ocjene su važne, no nisu presudne, budite pošteni i pravedni, dragi i ljubazni jedni prema drugima jer to su odlike koje vas trebaju krasiti kako sada tako i kada budete odrasli ljudi, budite na ponos svoje obitelji i cijele zajednice", poručuje ernestinovačka načelnica. D.Pejić
Možda ste propustili...

NA PROSTORU DONJOGRADSKE TRŽNICE I PARKA

DVD Donji grad otvara svoja vrata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VISOKI VODOSTAJ PRIVUKAO MNOGE

Potopljeni lukobran poslužio im za ležeran hod po vodi

2

HRVATSKA VOJSKA U TVRĐI

Pokazne vježbe, naoružanje, ali i prelet Rafalea!

3

TRŽNICA D.O.O. DODJELJUJE 78 CERTIFIKATA

Proizvodi s lokalne njive na stol