Regija
NA OPĆINSKOM VIJEĆU SVE ODLUKE NISU DONESENE JEDNOGLASNO

Sjednica gotova za samo 47 minuta, prihvaćena izvješća općinskih poduzeća i vrtića
Objavljeno 12. rujna, 2023.
Većinom glasova prihvaćena izvješća o radu općinskih komunalnih poduzeća i vrtića
ĐURĐENOVACBez dugotrajnih rasprava održana je sjednica Općinskog vijeća Đurđenovac, koja će ostati zapamćena kao jedna od najkraćih.Trajala je 47 minuta. Šest vijećnika postavilo je pitanja na aktualnom satu, a na dnevnom je redu bilo 7 točaka. Bez rasprave, vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o procjeni ugroženosti od požara te plan zaštite od požara. Usvojena je jednoglasno i odluka o prihvaćanju ponude Hrvatskih cesta za kupnju zapuštenog zemljišta u Klokočevcima. Također, vijećnici su bili složni da se poveća koeficijent za obračun plaće administrativnoj tajnici u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine.

Iako oporbeni vijećnici Domovinskog pokreta i SDP-a nisu dali glas izvješću o radu Rada i Vodorada te Dječjeg vrtića Jaglac Đurđenovac, većinom glasova prihvaćena su izvješća o prošlogodišnjem radu dvaju općinskih poduzeća, kao i predškolske ustanove.

Zanimljivo je istaknuti kako ni vladajući ni oporbeni vijećnici nisu bili raspoloženi za raspravu o polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna Općine Đurđenovac, a koji je također većinom glasova prihvaćen.

Na ‘‘aktualcu‘‘ prva na redu s pitanjima bila je Marija Leš (SDP), koju je, između ostaloga, zanimalo kada će biti odvezen otpad nastao rušenjem starih šupa u Radničkoj ulici. Načelnik Hrvoje Topalović rekao je kako korisnici šupa odvoz trebaju naručiti u komunalnom poduzeću.

Mirjana Falamić (Domovinski pokret) pitala je načelnika hoće li i stanovnici dijela naselja Pribiševaca kolokvijalnog naziva Prisad dobiti javnu rasvjetu i pješačku stazu. Načelnik je rekao kako će se rasvjeta napraviti, a staza nije planirana.

Ivo Kljajić (DP) upozorio je na puno reciklažno dvorište. ‘‘Drago mi je da ste primijetili da se reciklažno dvorište puni, a ne da otpad zavšava u kanalima i uz putove. Dvorište je puno, što znači da služi svrsi‘‘, odgovorio je Topalović.

Siniša Abičić (DP) podsjetio je na uređenje staza na grobljima, a Tihomira Potnešila (HDZ) zanimalo je saniranje pješačke staze u Našičkom Novom Selu. Načelnik je odgovorio da će staze biti riješene.

Mirko Pritišanac (HSP) pitao je što se radi vezano uz projekt Trga Ante Starčevića u Đurđenovcu. Topalović je odgovorio da je u tijeku izrada geodetskog elaborata i tehničkog izvješća. S. Fridl
Možda ste propustili...

MOŽEMO I MI III - "GOLUBICA" NA ATLETSKIM NATJECANJIMA

Uz dva zlata uzeli i pregršt drugih medalja

IDU NA PRVENSTVO HRVATSKE

Mikić i Ponjević prvaci u oranju

VEČERNJE MISNO SLAVLJE PREDVODIT ĆE POMOĆNI BISKUP IVAN ĆURIĆ

Na Tijelovo u katedrali sv. Petra