Osijek
RIBARSKI DANI U KOPAČEVU - OD 15. DO 17. RUJNA

Tijekom tri dana bit će za svakoga ponešto - sajam, koncerti, gastroponuda...
Objavljeno 8. rujna, 2023.

I ove se godine, od 15. do 17. rujna, održavaju Ribarski dani u Kopačevu, pa načelnik Općine Bilje Željko Cickaj poziva turiste, mještane, građane okolnih gradova i općina da ih posjete. Tijekom tri dana bit će, ističe Cickaj, dovoljno i ribljih, i lovačkih, i drugih specijaliteta, odlične domaće ponude, glazbe, koncerata..., ukratko - svega odličnoga, kao i prijašnjih godina.Ove godine nastupaju poznata imena poput klape Intrade, Nene Belana i Fiumensa te Bosutskih bećara. Direktorica Turističke zajednice Općine Bilje - Kopački rit Senata Majić poručuje da je sve spremno za opuštajuće druženje i zabavu u prekrasnom ambijentu uz gastronomiju, s posebnim naglaskom na ribljim specijalitetima, naravno, uz glazbu, ponudu domaćih proizvoda.

- Tradicionalno nastavljamo s ovom izuzetnom manifestacijom, očekujemo odličan odaziv, a kolika je zainteresiranost za Ribarske dane, govori samo jedan podatak - da je u Kopačevu znalo biti i više od 17.000 gostiju. Svi koji su već bili, ali i oni koje očekujemo prvi put u Kopačevu bit će nam dragi gosti, kojima je sve pretpostaljeno. I inače mi smo turistička destinacija, koja je jedinstvena destinacija hrvatskog turizma i uvjerena sam da će se svi dobro osjećati kod nas i ponijeti sa sobom "obvezujuće" uspomene za ponovni dolazak u naš kraj - poručuje Majić.

Ribarski dani počinju u petak, 15. rujna. Od 13 sati je gastroponuda ribljih i lovačkih specijaliteta, a od 15 sati sajam autohtonih proizvoda. Glazbeni dio, također u 15 sati, otvara nastup tamburaškog sastava Panonia, u 19 sati svira Starvoice Band, a klapa Intrade nastupit će u 21 sat.

U subotu, 16. rujna, u 12 sati svira TS Hrvatski sokol, svečano otvorenje je u u 14 sati, a nakon otvorenja je nastup KUD-ova. U 19 sati je "Slam Jam", bubnjarska skupina Radijona, u 19.30 nastupa PTE Brass band, u 21 sat Neno Belan & Fiumens, a u 23 sata The Garden. Sajam autohtonih proizvoda je od 10 sati, a od 11 gastroponuda ribljih i lovačkih specijaliteta.

U nedjelju od 11 sati je natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša (Ferenca Kiša 17, Kopačevo), u 12 sati koncert TS-a Nesanica, u 14.30 nastupa Aranycsardas band Korođ, a u 18 sati je koncert Bosutskih bećara.
Darko Pejić
Najčitanije iz rubrike