Dome slatki dome
STANOVANJE : ISKORISTITE PREDNOSTI BIJELE BOJE

Za male prostorije poput ostave, kupaonice, hodnika
Objavljeno 7. rujna, 2023.
Kućna prašina na bijelom namještaju, za razliku od namještaja u nekoj drugoj boji, slabije će se vidjeti, kao i tragovi prstiju

Poznato je da bijela boja vizualno povećava prostor, male sobe vizualno čini većima, a potkrovlju s bijelim stropom omogućava dodatni osjećaj visine. Iskoristite prednosti bijele boje i prilikom uređenja malih zatvorenih prostorija poput ostave, kupaonice, hodnika i stubišta ili malih soba. Iskoristite sve adute bijele boje i otkrijte zašto je ona tako dobra, prenosi portal potkrovlje.hr. Bijela boja u interijeru neće stvarati problem ako su materijali kvalitetni. Visokokvalitetni pokrovi današnjih materijala osiguravaju vam mir od nagle promjene prvotno bijele u neku sivkastu ili žućkastu nijansu bijele. Još jedna prednost: kućna prašina na bijelom namještaju, za razliku od namještaja u nekoj drugoj boji, slabije se vidi, kao što su i manje uočljive ogrebotine i tragovi prstiju. Bijela boja u uređenju prostora gotovo je jedina koja nikad ne dosadi i odlična je pozadina za isticanje elemenata i namještaja u drugoj boji. Ako ste iznenada odlučili promijeniti svoj namještaj ili naknadno urediti slobodne prostorije potkrovlja, ne morate razmišljati o tome kako će se vaše ideje uklopiti u već postojeći stil. Dodatni plus: možete mijenjati raspored namještaja kako god poželite jer bijela boja je idealna podloga za sve promjene. Bijela boja u kombinaciji s drugom, snažnijom bojom u stanju je napuniti vas energijom za cijeli dan.Zahvalnost bijele boje može fascinirati i oduševiti sve koji su tek krenuli u uređenje svojeg stambenog prostora i nemaju još završenu sliku o tome kako bi sve na kraju trebalo izgledati. Jednako tako, i za one koji uređuju dom prvi put. Osigurajte se od mogućih dizajnerskih pogrešaka i odaberite bijelu boju, jer se lako uklapa u različite stilove: klasika, high-tech, shabby chic, provance, skandinavski ili engleski stil. Ako niste sigurni koji ćete materijal preferirati u uređenju, bijela boja s lakoćom se kombinira s drvom, staklom, plastikom, kamenom i opekom. J.Kn.
Prozračnost
Ako želite istaknuti svoj unikatni namještaj ili posebne dekorativne detalje, za to je bijela boja zidova idealna jer doslovno ostavlja zidove izvan pogleda, a u fokus stavlja samo omiljene postere na zidu, fotelju presvučenu patchworkom ili police žarkih boja. Osim toga, bijela boja ima svojstvo reflektiranja svjetla, što će vašem prostoru dati dodatnu prozračnost, a vama osjećaj lakoće.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INTERIJER: I MALI TRIKOVI ZA BRZE REZULTATE

Praktična rješenja za manjak kvadrata

2

ARONIJA

Nezahtjevna vitaminska bomba

3

VRT: KAKO UREDITI OKUĆNICU

Staza kao ukras u vrtu, ali i važna oblikovna značajka