Mozaik
O JEDNOM OD NAJGORIH ZLOČINA

Film “Zvuk slobode” ruši rekorde u kinima
Objavljeno 1. rujna, 2023.
Jedan je film ovog ljeta uzdrmao američki box office, a sada se sličan scenarij odvija i na domaćim kinoblagajnama. Riječ je o filmu "Zvuk slobode" ("Sound of Freedom"), koji je u kina stigao u distribuciji Blitz filma i već je nakon prvog dana prikazivanja u domaćim kinima zavladao box officeom, zahvaljujući naravno brojnoj publici koja je jedva dočekala pogledati ovaj film u kinima. Samo je u jednom danu film pogledalo nešto manje od 3000 gledatelja, te je time daleko zasjenio sve ostale visokobudžetne holivudske naslove koji se trenutno prikazuju u domaćim kinima.

Zvuk slobode, potresna priča temeljena na istinitom događaju, čiji scenarij i režiju potpisuje Alejandro Monteverde, a glavne su uloge povjerene Jimu Caviezelu, Miri Sorvino i Billieju Campu, nametnula se kao ravnopravan takmac velikim mainstream blockbusterima s logom holivudskih divova, a upravo se takav scenarij ponavlja i u nas. U filmu "Zvuk slobode" federalni agent spašava dječaka od trgovaca ljudima, ali njegova sestra ostaje zarobljena. On se upušta u opasnu misiju, riskirajući svoj život kako bi je oslobodio od sudbine gore od smrti.

Jedan od većih globalnih problema koji utječe na život i krši temeljna ljudska prava, integritet i zdravlje milijuna ljudi diljem svijeta upravo je trgovanje ljudima. Prema podacima Ujedinjenih naroda, djeca čine gotovo trećinu žrtava trgovine ljudima diljem svijeta. Ovaj je film učinio sve kako bi realnost trgovine djecom prikazao na način koji dosad nije viđen. Stručno produciran i odglumljen, “Zvuk slobode” ima misiju veću od života - potaknuti pokret za okončanje trgovine djecom jednom zauvijek. Širenje globalne svijesti o strašnim stvarnostima trgovine djecom ne može se ostvariti bez pričanja priča poput ove. Pripovjedači su promicatelji promjena. T.K.
Samo je u jednom danu film pogledalo nešto manje od 3000 gledatelja te je zasjenio mnoge naslove

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana