Autoglas
9. MOTOSUSRETI NA JAVORICI

Ekstremna toplina nije slomila vruće bajkere
Objavljeno 29. kolovoza, 2023.
Više od 500 bajkera okupilo se na jezeru Javorica, a i mještani Slatine mogli su uživati u impresivnom defileu stotina sudionika

Slatinski Motoklub Speed sada već tradicionalno svake godine posljednjega vikenda u kolovozu organizira motosusrete, kojima daje svoj doprinos obilježavanju Dana grada Slatine. Tako su ove godine, u subotu, održani 9. motosusreti u povodu Dana grada i 726. obljetnice prvoga pisanog spomena imena Slatine u povijesnim dokumentima.Unatoč gotovo nepodnošljivoj vrućini, najtoplijega dana u godini na prostoru uz akumulacijsko jezero Javoricu, tri kilometra od središta grada, okupilo se približno 500 bajkera. Neki od njih ostali su na Javorici, a svi ostali organizirano su u koloni, uz policijsku pratnju i zaglušujuću buku, prodefilirali slatinskim ulicama i oko 17.20 dovezli se u središte grada. Svoje makine parkirali su u Parku 136. slatinske brigade, između zgrade gradske uprave, župne crkve sv. Josipa i glazbenog paviljona, gdje ih je pozdravio gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić.


Ondje su se zadržali u kraćem odmoru, razgovorima sa znancima i uz poneku čašu piva, a zatim su se u koloni vratili na mjesto susreta, gdje je zabavni program nastavljen motoigrama, bacanjem gume i neizostavnim mjerenjem decibela. Potom je sve sudionike motosusreta i okupljene građane zabavljala glazbena skupina Euphoria, a vrhunac večeri bio je koncert Željka Bebeka. Zabava je nastavljena uz drugi dio nastupa rock-grupe Euphoria.

Paklena vrućina


Turistička zajednica grada Slatine i ove je godine u suradnji s tvrtkom Čazmatrans d.o.o. osigurala besplatnu autobusnu liniju za prijevoz zainteresiranih građana i njihovih gostiju od središta grada do jezera Javorice. Autobus je vozio svakih pola sata od 21 do 3 sata. Zahvaljujući takvom prijevozu, organizatori procjenjuju da je na Javorici, uz bajkere, bilo i trostruko više posjetitelja. Neki su bajkeri došli i dan prije, pa su prenoćili u šatorima i vrećama za spavanje, neki su unajmili privatni smještaj, a neki su noćili u prostorijama kluba, u zgradi svlačionica na nogometnom igralištu.


- Otkako organiziramo motosusrete, ne sjećam se da je bila ovakva vrućina, a unatoč tomu procjenjujem da je ovo rekordni posjet bajkera - rekao je predsjednik MK Speed Vedran Klement.

Zapjevao Bebek


Osim svih članova slatinskoga Motokluba Speed i članova mnogih klubova iz Hrvatske na čijim su susretima sudjelovali i slatinski bajkeri, u Slatini su također bili bajkeri iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Švicarske i Njemačke.

- U organizaciji susreta pomogli su nam Grad Slatina i gradska Turistička zajednica, koliko su bili u mogućnosti, a i pojedine tvrtke uvidjele su kakva je situacija, pa su nam pomogle. Drago nam je što smo uspjeli dobiti glazbeni sastav iz BiH Euphoria, koji je bio naš gost i prošle godine, i kojim smo vrlo zadovoljni jer su zaista dobri glazbenici i često sudjeluju na sličnim manifestacijama. Posebno smo zadovoljni što je naš glavni gost bio Željko Bebek, jer zbilja smo htjeli da nam on dođe. Vrlo je jednostavan čovjek, kao i njegova obitelj, kaže da se ne sjeća kad je bio u Slatini - rekao je Klement.

Motoklub Speed osnovan je 1996., a njegovih dvadesetak aktivnih članova redovito posjećuje susrete koje organiziraju drugi klubovi. To su upoznavanja, druženja i razmjena iskustava, ali i jamstvo dobre posjećenosti slatinskih susreta zbog uzvratnih posjeta. Prema riječima predsjednika Klementa, na slatinske motosusrete svake godine sve je veći odaziv, kako bajkera s njihovim motorima, tako i klubova i posjetitelja.

Budući da završava sezona motosusreta i putovanja u druge krajeve, Klement podsjeća da i ove godine u klubu slijede humanitarne pripremne aktivnosti za djecu u povodu blagdana sv. Nikole i Božića, a na proljeće i Uskrsa.

Petar Žarković
// PROLJETNA KUPNJA //
Cvijeta Šoploher: Ne smetaju mi godine
Na motosusretima MK Speed sudjelovala je i Cvijeta Šoploher (69), koja ljubav prema motorima ima, kaže, od malih nogu. – Moj tata je imao motore kad sam još bila djevojčica, od manjeg pa do sve većeg, ali, znate kako je, žensko na selu ne može voziti. Otišla sam na fakultet i vratila se, a moj zemljak znao je da ja volim motore, pa me “uvukao” u Kimove i počela sam s njima ići na ovakve susrete. Jako sam sretna kad sjednem na motor i kad se mogu voziti. Kad sam bila mlađa, imala sam svoj motor, sada nemam. Kad mi daju motor, ja vozim, a kad ne daju, onda oni mene voze. Na snimanju serije “Ljubav je na selu” vozila sam motor. To je nešto neopisivo, bez obzira na to koliko imam godina, još uvijek imam veliku ljubav za motore.

Ivan Andrašević: Želim što više voziti
Jedan od članova Motokluba Speed, organizatora slatinskih motosusreta, i sudionik bajkerskog događaja bio je i Ivan Andrašević (35), liječnik u Zavodu za hitnu medicinu u Slatini. On je mladi bajker, jer je vozačku dozvolu stekao prije tri godine, a pravi bajker posljednje je dvije godine. Ivan vozi novi Ducati Scrambler 800, koji je kupio u Zagrebu. – Ja mislim da nema muške osobe koja nije bar kratko poželjela voziti motor, a među njima sam i ja. Moji bajkersk” planovi podudaraju se s planovima kluba, a to je što više voziti po Hrvatskoj i okolnim državama, širiti ime našega kluba i grada, s tim da se što veći broj ljudi odazove i na naše susrete.

Možda ste propustili...

AMERIČKI PROIZVOĐAČ

Cadillac želi uspjeh u Europi

Propala ideja o otvorenom partnerstvu

Nema suradnje VW-a i Renaulta

MOTOCIKL KOJI SLAVI STRAST I EMOCIJE SENNINE TRKAĆE KARIJERE

Ducati odaje počast Senni