Regija
SVE SPREMNO ZA 58. VINKOVAČKE JESENI

Za slučaj kiše, vraća se šator
Objavljeno 9. lipnja, 2023.
VINKOVCITri su mjeseca do početka 58. Vinkovačkih jeseni, odbrojavanje može krenuti, Vinkovci su spremni, rečeno je na medijskoj konferenciji u parku na Trgu bana Šokčevića, gdje je predstavljen bogat popratni, zabavni, uvijek dobro posjećen program.

- Najavljujem vraćanje šatora, koji će poslužiti kao rezervna varijanta za otvorenje, ali i za same koncerte, pa ove godine ne bi trebalo biti problema u slučaju kiše - kazao je predsjednik Organizacijskog odbora Jeseni, gradonačelnik Ivan Bosančić.

Na velikoj pozornici Vinkovčane i njihove goste zabavljat će Doris Dragović, Matija Cvek, Domenica i Jole, naši Slavonci Stjepan Jeršek Štef i Šima Jovanovac, naravno, uz neizostavne tamburaše, ove godine TS Đeram, Vranac, Fijaker i Sinove ravnice.

- Nastojimo i ove godine Vinkovce napraviti gradom punim pjesme, veselja i svih onih tradicijskih sadržaja koji zapravo čine našu baštinu tako bogatom i kojom svake godine oduševimo sve naše posjetitelje. Vjerujemo da će tako biti i ovoga rujna, pozivamo sve da dođu i lijepo se zabave na Vinkovačkim jesenima, ponesu puno uspomena kući jer vjerujemo da će se s lijepim uspomenama sigurno vratiti – rekla je Martina Matković, direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca, najavljujući i skorašnju objavu javnog poziva za ugostitelje i izlagače.

Stjepan Đurković, tajnik Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti, najavio je poznate priredbe koje čine prepoznatljivom vinkovačku jesensku svečanost. Folklorne večeri traju od 8. do 13. rujna, svaku večer nastupit će po 10 KUD-ova. Prvi su vikend, 9. i 10. rujna, Dječje vinkovačke jeseni – prvoga je dana Međužupanijska smotra folklora s najboljim dječjim skupinama iz 15 hrvatskih županija, a drugoga dana mimohod s više od 50 skupina i 2000 djece, malih čuvara tradicije svoga kraja.

Svečanost otvorenja pod geslom “Dva sjaja dukata” bit će u petak, 15. rujna, dan poslije počinje prvi dio Državne smotre folklora, koja će posljednja dva dana okupiti 14 najboljih hrvatskih društava. U nedjelju slijedi najsvečaniji dio Jeseni, svečani mimohod s više od 70 skupina koje će pokazati svoju baštinu. M.F.
Možda ste propustili...

POTPISAN UGOVOR O POSLOVNOJ SURADNJI

Ujedinjuje se vatrogastvo s područja cijelog VPŽ-a

GLAZBENO-ZABAVNA MANIFESTACIJA

Počnju “Ljetni susreti u Samatovcima”

NA SREDIŠNJEM TRGU POSTROJILI SU SE ČLANOVI 30-AK BRANITELJSKIH UDRUGA

Održan četvrti Memorijal “Ivan Ćališ-Đeri”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA TRANŠA ZA PRODAJU

Grad Đakovo prodaje petnaestak nekretnina

2

JESTE LI SE SJETILI NA VRIJEME?

Stiže toplinski val, a instalateri klima-uređaja dijele odbijenice

3

BESPLATNE ULAZNICE ZA SVE OSNOVNOŠKOLCE

Na bazene u Belom od ovog četvrtka