TvObzor
ADAPTACIJA HIT IGRICE JE HIT U KINIMA

Super Mario Bros. film ruši rekorde u Japanu
Objavljeno 9. lipnja, 2023.

Super Mario Bros. film ostvario je odličan uspjeh diljem svijeta s 1,2 milijarde dolara, ali jedan od većih uspjeha valja istaknuti i onaj u Japanu!Animirana avantura, snimljena prema kultnoj japanskoj video igrici, od otvaranja 28. travnja na tom je tržištu zaradila 71 milijun dolara (10 milijardi japanskih jena) u samo 31 dan što je najbrža zarada za neku ne-japansku animaciju na japanskom tržištu. Navedene brojke objavio je lokalni distributer Toho-Towa koji još nije objavio projekcije za vrijeme ukupnog prikazivanja u kinima, ali sumnja se da će dostići trenutnog rekordera na tom tržištu, a to je lokalno producirani “Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Train” koji je zaradio 288 milijuna dolara (40,4 milijarde japanskih jena) 2020. godine. “Super Mario Bros.” je trenutno je četvrti po zaradi diljem svijeta za jedan animirani film, iza “Snježnog kraljevstva”, nastavka “Snježno kraljevstvo 2” i remakea “Kralja lavova”.

Uspjeh Super Marija na japanskom je tržištu tim značajniji jer su holivudski naslovi tamo tijekom pandemije jako slabo prolazili pa se čini da se njihova popularnost polako vraća. Ove je godine jedan od najočekivanijih naslova igrana “Mala sirena” Roba Marshalla, a hoće li uspjeti i u Japanu saznat ćemo uskoro jer 9. lipnja stiže na to tržište. Za taj film rane projekcije su da će prijeći navedenih 10 milijardi japanskih jena što su dosad uspjeli drugi Disneyevi animirani remake-ovi “Ljepotica i zvijer” (12,4 milijardi jena = 88 milijuna dolara) 2017. te “Aladdin” (12,1 milijardi jena = 86 milijuna dolara) 2019. godine.

Valja spomenuti i zanimljivost stava japanskog tržišta prema glavnoj glumici Halle Bailey koja je utjelovila Ariel: dok u Americi i Kini nisu zadovoljni njezinim izborom, u Japanu iskusni analitičar za zabavne sadržaje Saito Hiroaki navodi da je “Ariel sirena koja živi u moru tako da nema potrebe vjerno reproducirati boju kose i kože kao što smo gledali u animiranoj verziji”.

”Super Mario Bros.” još uvijek igra i u hrvatskim kinima, kao i “Mala sirena”, koja se može pogledati u originalnoj i sinkroniziranoj verziji. H
Možda ste propustili...

ZA REŽIJU SU ZADUŽENE MARINA ANDREE ŠKOP I VANDA RAÝMANOVÁ

Počelo snimanje filma za djecu “Glavonja”

“THE DECAMERON” USKORO NA NETFLIXU

Najbolji tulum 14. stoljeća

SLOVENIJA - ZEMLJA PRIRODNIH LJEPOTA

Nevjerojatan biljni i životinjski svijet

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVA EPIZODA NA RASPOREDU JE 17. LIPNJA

“Metropolitanci” ponovno na HRT-u

2

EXIT IMA VJEROJATNO NAJJAČI OVOGODIŠNJI ELEKTRONSKI LINEUP NA SVIJETU

Od legendi do predvodnika nove generacije

3

IVAN DORIAN MOLNAR

Spreman sam raditi koliko god treba, i na Euru i na Olimpijskim igrama