TvObzor
MINISTRANTI: ROCK JE MRTAV (MUDRI BRK)

Prvijenac garažnog rocka sad i na vinilu
Objavljeno 9. lipnja, 2023.
Kupite ga čak i ako vas ne zanima naša mjuza, jer baš dobro izgleda, kaže frontmen benda Dražen Baljak

Ministranti su riječki rock’n’roll bend predvođen Draženom Baljkom, u slobodno vrijeme gitarom Leta 3, s Robertom Šušom za mikrofonom, Voljenom Korićem na bubnjevima i Vedranom Vučkovićem na bas-gitari. Prije dvije godine su se sami prozvali Ministrantima i tvrdoglavo odlučili služiti na oltaru “umirućeg” rock’n’rolla.Početkom 2022. izišli su iz garaže samoironičnim singlom “Rock je mrtav”, a album prvijenac u izdanju nezavisnih diskografskih kuća Mudri Brk i Izvanredni diskograf izbacili su najesen 2022, pokupili lovorike kritike, osvojili Ri Rock kipić za album godine te bili nominirani za rock-album godine Rock&Off nagrade, kao i za newcomere godine na regionalnoj nagradi RUNDA. Poštovatelji vintage zvuka i opreme, ljubitelji bijelih majica, denim jeansa i old school naočala, riječki Ministranti, očekivano, odlučili su svoj prvijenac otisnuti na vinilu. Upali su u red čekanja, kao i ostatak svijeta, ali, gle čuda, vinil je upravo stigao. I to nešto prije obećanog termina.

- To da ćemo album objaviti na vinilu, uopće nikad nije bilo pitanje. Ovaj naš vinil ima najbolji cover art koji smo vidjeli, a k tomu je i crvene boje. Kupite ga čak i ako vas ne zanima naša mjuza, jer baš dobro izgleda. Bit će vam super komad namještaja, lijep šareni ures za vaš Ikeom natrpan dnevni. Ionako vas više od polovine koji se furate na vinile u kući uopće nema gramofon - otkrio je zanimljive statističke podatke Baljak uime benda.

Na LP-u je deset pjesama, a glazbu i tekstove albuma potpisuje Dražen Baljak, osim u pjesmi “Minuta”, čiji je autor glazbe Vedran Vučković, a aranžmani su djelo cijelog benda. Snimatelj je i producent albuma, snimljenog u GIS studiju, Matej Zec. Sjajan dizajn omota osmislili su Tomislav Matić i Stipe Strika iz riječkog Yan Kamov Studija.
Tanja Kvorka
Vinil je u prodaji u zagrebačkom Rockmarku i PDV Shopu te u riječkom Dallas Music Shopu. Predstavljanje vinila održat će se u Dallas Music Shopu Rijeka 13. lipnja u 18 sati. Koncerti: 10.6. Rock in Poljica festival (Poljica Zadar), 13.6. Rock za Ri (Rijeka), 14.7. Rock Starci festival (Starci, Nova Gradiška), 29.7. Mudri Brk Festival (Jelsa, Hvar) i 19.8. Rock in Marof (Novi Marof).

Možda ste propustili...

“OSVETA DESNE RUKE” STIGLA U KINA DILJEM HRVATSKE

Okrutni triler o osveti i obitelji

TALIJANSKA MINISERIJA “STUDIO 1” OD 8. LIPNJA NA HTV1

Tri djevojke u emotivnim i profesionalnim pustolovinama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: MARIO VRBANAC, DISKORDIA

53DE ima veliki potencijal obogatiti kulturnu i zabavnu ponudu u Petrinji i šire

2

SPECIJALITET IZ SPORTSKE REDAKCIJE NOVE TV

Dosad najzabavnije praćenje Eura

3

PRVU SEZONU KRIMINALISTIČKE SERIJE POGLEDAJTE 7. LIPNJA

“Potraga za zločincem” na HRT-u