Regija
PROIZVOĐAČIMA LOKALNE HRANE NA GRADSKOJ TRŽNICI U ĐAKOVU

Dodijeljena 54 certifikata
Proizvodi hrvatskog seljaka,
tri OPG-ovca i nagrađena
Objavljeno 3. lipnja, 2023.

ĐAKOVO – Na Gradskoj tržnici u Đakovu u subotu su Udruga hrvatskih tržnica (UHT) i komunalac Univerzal upriličili dodjelu certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ za 54 proizvođača lokalne hrane. Deveta je to godina kako Gradska tržnica sudjeluje u tom programu UHT-a i lokalnih tvrtki koje gospodare tržnicama, uz još 17 gradova s približno 700 proizvođača. Kako je ispred UHT-a rekla voditeljica Univerzalove PJ Tržnica Ivanka Vargić, svake godine njihovoj dodjeli prethodi obilazak gospodarstava proizvođača hrane i veliko je zadovoljstvo viđenim na terenu. – Đakovo je brojem certificiranih proizvođača hrane na petom mjestu među gradovima koji su u tom projektu, rekla je Vargić.

Projekt je pozdravila i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Đakova Sanja Rogoz Šola, rekavši kako je Grad upravo raspisao Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2023.  godinu na svom području za razdoblje 2021. – 2023. -Poziv obuhvaća četiri mjere, a za njih je Grad Đakovo osigurao 600.000 kuna, odnosno 80.000 eura, rekla je Rogoz Šola.

Certificiranje proizvođača hrane pozdravio je i direktor Univerzala Stjepan Ripić, dodavši kako će ta tvrtka i dalje podupirati proizvodnju lokalne hrane i njezin što kraći lanac od zemlje do stola.

Uz uručene im certifikate,  proizvođači Denis Škorvaga, Vinko Privara i Luka Šestić, su i nagrađena i to šestomjesečnim besplatnim korištenjem prodajnih klupa na Tržnici, od 1. srpnja do 31. prosinca ove godine. Tržnica je u subotu osvanula i pod novih 20 unificiranih suncobrana za proizvođače hrane, a na kojima je i prvi njezin službeni logo. S.ŽUPAN

Možda ste propustili...

ZANIMLJIVI POSTAV GRAĐANI MOGU RAZGLEDATI JOŠ OVAJ TJEDAN

Izložba “30 naj” u središtu Orahovice

POČAST MATIJI REPINCU

Cvijeće za prvu civilnu žrtvu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ULAGANJA OD UKUPNO 1,4 MILIJUNA EURA

Grade poslovnu zonu i vrtić za 70 mališana

2

ROK ZA ZAVRŠETAK RADOVA KRAJEM 2025.

Pročistač za 4,3 milijuna eura

3

SPRIJEČITI MOGUĆE POPLAVE

Retencija Stublovac zadržavat će bujične vode iznad Slatine