Mozaik
PROSLAVILI 40 GODINA BENDA

Partibrejkersi i rock’n’roll se i ove jeseni vraćaju u Tvornicu kulture
Objavljeno 2. lipnja, 2023.
Partibrejkersi i rock‘n‘roll vraćaju se u Tvornicu kulture. Nakon više od godinu i pol od samostalnog koncerta u Šubićevoj te nešto više od godinu dana od nastupa na festivalu Brijačnica, omiljeni i kultni beogradski rockeri u subotu, 14. listopada, donose nezaustavljivu žestinu, distorzije i nezaboravne stihove pred zagrebačku publiku.

Bend Partibrejkers prošle je godine proslavio 40 godina svog djelovanja, a tijekom četiri je desetljeća postao sinonimom za rock‘n‘roll. Iskrene, sirove i žestoke svirke njihov su zaštitni znak, a njihovi su stihovi uklesani u povijest, kako beogradskog, tako i regionalnog rock‘n‘rolla i glazbe uopće. S impresivnim brojem koncerata u nogama, Partibrejkersi još uvijek jednakom snagom i energijom sa svojom vjernom publikom dijele svoju glazbu i emocije te pune klubove i koncertne dvorane. Skupina je to čija je biografija tijekom desetljeća djelovanja, unatoč preprekama i razilaženjima benda te promjenama u postavi dokazala kako je rock‘n‘roll jači od života. Bogata je diskografija iznjedrila mnoštvo hitova i klasika koji su postali važnim značajkama svog vremena, a stihovi su postali svakodnevnim parolama i dijelom opće kulture. Hitovi su se iskristalizirali već prvim albumom ‘‘Partibrejkers‘‘, 1985., a niz se nastavio izdanjima ‘‘Partibrejkers II‘‘ (1988.) te ‘‘Partibrejkers III‘‘ (1989.). U sljedećem desetljeću na kazeti objavljuju koncertno izdanje ‘‘Zabava još traje‘‘ (1992.) te albume ‘‘Kiselo i slatko‘‘ (1994.) i ‘‘Ledeno doba‘‘ (1997.). Objavili su i dvije kompilacije: ‘‘Najbolje od najgoreg‘‘ (1996.) i ‘‘San i java‘‘ (1999.). Uslijedili su ‘‘Gramzivost i pohlepa‘‘ (2002.), ‘‘Sloboda ili ništa‘‘ (2007.), ‘‘Krš i lom‘‘ (2010.). Svoje posljednje studijsko izdanje objavili su 2015. godine, album ‘‘Sirotinjsko carstvo‘‘.

"Isti, posebni, slobodni i samo svoji", Partibrejkersi ovog listopada donose zvuk rock‘n‘rolla, svoje zarazne riffove i divlje ritmove u Tvornicu kulture. ‘‘Kreni prema meni‘‘, ‘‘Sit gladan‘‘, ‘‘Ako si…‘‘, ‘‘Stoj, Džoni‘‘, ‘‘Ti moraš biti moja‘‘, ‘‘Lobotomija‘‘, ‘‘Hoću da znam‘‘, ‘‘Zemljotres‘‘, ‘‘Hipnotisana gomila‘‘ i druge pjesme, vječne su i bez roka trajanja, a svirat će ih u Tvornici kulture već u listopadu, ‘‘Ludo i brzo‘‘. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 16 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 20 eura. T.K.
Iskrene, sirove i žestoke svirke njihov su zaštitni znak, a njihovi su stihovi uklesani u povijest

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike