Regija
POLICIJSKA POSTAJA SLATINA

Dan otvorenih vrata za srednjoškolce
Objavljeno 30. svibnja, 2023.

SLATINA - U sklopu provođenja kampanje „Postani policajac/policajka“, za učenike Industrijsko obrtničke škole i Srednje škole Marka Marulića Policijska postaja Slatina organizirala je Dan otvorenih vrata. 


Načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić i policijski službenici u suradnji s voditeljem Odjela osiguranja Kaznionice Požega Tomicom Margeta i pravosudnim policajcima prezentirali su srednjoškolcima i svim zainteresiranima svoju opremu i svoj rad.

Interventni policajci pokazali su srednjoškolcima kako pravilno koristiti policijsku opremu, osobito rukovanje policijskom palicom tonfom, potaknuli su mlade da se zadrže nešto duže na info punktu interventne policije te da i sami isprobaju opremu koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu. Uz izloženu opremu, kriminalističkih tehničara, protueksplozijske službe bila su izložena i vozila od 'marice' do motora. Policijska inspektorica Stela – specijalizirani pas za pronalazak droge, uz svog vodiča Darka Gojmerca pokazala je što zna i može.

Policijska uprava virovitičko-podravska podsjeća da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutačno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''. Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Ministarstvo pravosuđa također je raspisalo i natječaj za pravosudnog policajca, čije školovanje se također provodi u srednjoj Policijskoj školi „Josip Jović“.

U programima školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknadu za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa. Sve koji završe školovanje čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Na Danu otvorenih vrata Policijske postaje Slatina bili su ravnatelji dviju slatinskih srednjih škola Mladen Graovac i Ivan Roštaš te zainteresirani učenici. Osim informacija o natječajima, oni su na postavljenim info-pultovima također dobili informacije o preventivnim projektima koje provodi policija na području Policijske uprave, a razgledali su i vozila i opremu koju svakodnevno koriste policijski službenici. P.Ž.

Možda ste propustili...

PRENAMJENA GRAĐEVINE

Ugovor za crveni magazin

ODRŽANA DVODNEVNA MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA

Na 13. Panonu tridesetak slikara

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DESECI TISUĆA EURA U APOENIMA OD 10 I 20 €

Umjesto na medeni mjesec, u ukrupnjavanje svadbenog dara

2

IZDVAJA SE IZ SUSTAVA DOMA ZDRAVLJA

Sanitet prelazi Zavodu za hitnu medicinu VSŽ-a

3

RADOVI SE BLIŽE KRAJU

Asfaltirane staze i na novom dijelu groblja