Novosti
SUĐENJE HRVATIMA OPTUŽENIMA ZA TRGOVINU LJUDIMA

Sud u Zambiji u četvrtak odlučuje o odbacivanju slučaja protiv četiri hrvatska para
Objavljeno 29. svibnja, 2023.

ZAGREB - Sud u Zambiji će u četvtak odlučiti hoće li se prekinuti ili nastaviti suđenje Hrvatima optuženima za trgovinu ljudima, doznaje Hina u ponedjeljak iz hrvatskih diplomatskih izvora.Ispitan je posljednji svjedok optužbe na suđenju protiv osmero Hrvata na sudu u Zambiji, a iduće ročište na kojemu će se odlučivati o prekidu ili nastavku suđenja održat će se u četvrtak,

Na ročištu u ponedjeljak završilo je unakrsno ispitivanje posljednjeg svjedoka optužbe, službenika koji je 7. prosinca 2022. uhitio osmero hrvatskih državljana.

Novo ročište održat će se 1. lipnja kada će sutkinja temeljem dosad iznesenih dokaznih prijedloga optužbe objaviti odluku odbacuje li se slučaj ili prelazi u drugu fazu u kojoj bi hrvatski državljani iznijeli svoju obranu, rekao je izvor iz ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Četiri para iz Hrvatske su krajem prošle godine uhićena i optužena za trgovinu ljudima nakon što su pokušali napustiti Zambiju s posvojenom djecom u dobi od jedne do tri godine iz DR Konga koja su im na kraju oduzeta.

Hrvatski sudovi potvrdili su im odluke o posvojenju, a MUP izdao hrvatske dokumente za djecu, no uhićeni su 7. prosinca u zračnoj luci u Ndoli kad su s djecom namjeravali napustiti Zambiju zbog sumnje u autentičnost dokumenata.

(Hina)

Možda ste propustili...

OSIJEK JE DOMAĆIN TRODNEVNE KONFERENCIJE O PLINU

Prijavljeno 250 radova i rasprava o plinskoj krizi

IZMIŠLJENE PREPORUKE ZA LIJEKOVE

Žrtva krađe identiteta u lažnom oglasu - Beroš

4,6 STUPNJEVA RICHTERA

Potres u Hercegovini i Dalmaciji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STRUČNJACI UPOZORAVAJU NA PROMJENE

U klimi ekstrema pripremite se za sve više superoluja

2

PROCJENA DIGITALNOG NAPRETKA ČLANICA UNIJE

Optičke mreže dopiru do samo 56 posto kućanstava u Europskoj uniji

3

MIJENJAT ĆE SE I LISTE ČEKANJA ZA DOM

Centri za starije u 18 županija