Osijek
UZ NOVI KOLODVOR U LASLOVU NOVA INFRASTRUKTURA

Započela izgradnja javne rasvjete duž staze
Objavljeno 15. ožujka, 2023.
Novi kolodvor u Laslovu osigurava bolje uvjete putnicima i više vlakova na liniji Osijek - Vinkovci, a Općina Ernestinovo sada nastavlja s investicijama na toj lokaciji.

- Uz laslovački kolodvor, između Ulice pobjede i Kolodvorske ulice, staza se proteže paralelno uz željezničku prugu, i tamo traju radovi postavljanja javne rasvjete. Radovi se provode uz financijsku potporu Hrvatskih željeznica i Općine Ernestinovo te će pješačku stazu, nakon okončanja radova na rasvjeti, naši sumještani moći sigurnije koristiti i noću. Ovo je je još jedan projekt kojim ispunjavamo obećano, planiramo i krećemo u nova ostvarenja, a sve uz prisutnost brojne građevinske mehanizacije koja se ne gasi u našoj općini - kaže načelnica Marijana Junušić.

U Laslovu je napravljen novi kolodvor koji omogućuje prolaznost više vlakova. Prije ove velike rekonstrukcije bilo je tako da - dok jedan vlak koji krene iz Osijeka ili Vinkovaca ne dođe na svoju odredišnu točku - drugi, ni teretni ni putnički, nije mogao krenuti iz suprotnog smjera. Rekonstrukcijom željezničkog kolodvora Laslovo - Korođ izgrađen je peron dug 160 metara i novi kolosijeci. Dva su nova kolosijeka, lijevo i desno od središnjeg koji je prolazni. Dva krajnja su manevarski kolosijeci da se vlakovi mogu mimoilaziti na putu od Osijeka do Vinkovaca. Uz peron napravljen je i pothodnik ispod pruge, kojim se prelazi s parkirališta na otočni peron.

Novi kolosijeci napravljeni su da se koriste za zaustavljanje vlaka iz Osijeka dok čeka ako u isto vrijeme ide vlak iz Vinkovaca. Laslovo je točno na pola puta, kao strateška pozicija. D.Pejić
Možda ste propustili...

POZNAT JE SASTAV KULTURNOG VIJEĆA

Izravnu odluku neće dati

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

”VATRENO KRŠTENJE” MLADE OSJEČKE LIJEČNICE

Bebica se rodila u kući, a porod je trajao par minuta

2

ZAVRŠNI SLOJ SE OSUŠIO

Radovi su gotovi, most za pješake konačno otvoren

3

KOMARCI NAJUPORNIJI U SARVAŠU I JUGU II

Grad uzvraća dimnim zidom