Mozaik
VIOLONČELIST JE NA TURNEJI, A IMA I NOVU SURADNJU

Hauser zasvirao s grupom U2 na pjesmama koje će izići na njihovom albumu
Objavljeno 16. ožujka, 2023.

Poznati violončelist Stjepan Hauser ostvario je još jednu suradnju o kojoj će se pričati. Riječ je, ni manje ni više, o legendarnim irskim rokerima, grupi U2. Naime, 17. ožujka izlazi 15. po redu album rock-sastava U2, naziva "Songs of Surrender", a ugostili su upravo Hausera, koji je već surađivao s najvećim glazbenim imenima poput Eltona Johna, Red Hot Chili Peppersa, Andree Bocellija i Georgea Michaela.Novi album imat će čak 40 pjesama, a među njima su i mnoge pjesme iz dugogodišnje karijere jednog od najpoznatijih bendova svih vremena, ovaj put u nešto drugačijem aranžmanu. Hauser je svojim violončelom dao poseban touch velikim hitovima "Vertigo", "Where The Streets Have No Name" i "Dirty Day". Hauser se s članovima grupe U2 sastao u Francuskoj, a u studiju su, radeći na novim aranžmanima, proveli pet dana. Posebno je interesantna nova verzija pjesme "Vertigo" gdje je, kako objašnjava gitarist The Edge, došlo do "nevjerojatnog dvoboja između akustične gitare i violončela". "Dirty Day" također će dobiti novo ruho, a prepoznatljiv zvuk akustične gitare gotovo je u cijelosti zamijenio onaj violončela. I pjesma "Where The Streets Have No Name" na novom albumu doživjela je preobrazbu, a za instrumentalni uvod zaslužan je upravo Hauser.

Suradnja Hausera i grupe U2 samo je još jedna stavka u već bogatom životopisu hrvatskog violončelista koji je nedavno započeo prvu samostalnu europsku turneju ‘‘Rebel with a Cello" po najvećim dvoranama diljem kontinenta. Nedavno je za mađarsku publiku održao koncert u rasprodanoj László Papp Budapest Sports Areni, za koji se tražila karta više. Ovim nezaboravnim glazbenim iskustvom najavio je turneju u kojoj će uživati zaljubljenici kombinacije klasične i moderne glazbe hrvatskog virtuoza diljem Europe. Uz pratnju 20 glazbenika iz cijeloga svijeta, dinamični violončelist osvojit će pozornice Francuske, Velike Britanije, Španjolske, Italije i brojnih drugih zemalja, među kojima i Hrvatske.

Bogata glazbena lista sastoji se od klasične, filmske i moderne glazbe, koja će podići na noge i rasplesati publiku. Zagrebačka će publika imati prilike vidjeti Hauserov koncert 25. listopada u Areni.

Tanja Kvorka
Hauser se s U2 sastao u Francuskoj, a u studiju su, radeći na novim aranžmanima, proveli pet dana

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike