Osijek
SUSRET UGODE

Ham: HNK će praizvesti balet “Snježna kraljica” koji sklada Davor Bobić
Objavljeno 6. veljače, 2023.
Za (budući) se baletni ansambl osječkog HNK-a priprema predstava koja će za njih biti posebno napisana/skladana i imat će praizvedbu upravo u Osijeku. Uskoro kreće obnova zgrade HNK-a, ali i osnivanje još jedne, manje scene unutar postojećeg objekta. Ovo su informacije vezane uz blisku budućnost Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, koje je publici okupljenoj na subotnjem “Susretu ugode” otkrio Vladimir Ham, koji od travnja preuzima intendantsku palicu.

Bio je to prvi ovogodišnji “Susret ugode”, koji je tako ušao u svoju 23. godinu kontinuiranog održavanja. “Svake prve subote u mjesecu ugošćujemo nekoga od poznatih Osječana”, podsjetio je Vlado Pest, Hamov domaćin.

Pesta nije potrebno predstavljati, veliki je zaljubljenik u priče grada Osijeka i drži kako je u Osijeku potrebno organizirati više različitih kulturnih događanja ne bi li postao još prepoznatljiviji. “Susrete ugode” organizira Udruga za poljepšavanje grada - moj Osijek, u suradnji s Muzejom Slavonije u čijem prostoru je (i) ovaj susret održan.


Vladimir Ham rođen je u Osijeku 1981. godine, gdje je završio Prirodoslovno-matematičku gimnaziju i diplomirao na Ekonomskom fakultetu. Radio je kao voditelj, novinar i urednik u više radijskih i televizijskih medija. Trenutno je pomoćnik ravnatelja Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, a od travnja, kao intendant, počinje voditi HNK. Za njim je i politička karijera, bio je dogradonačelnik Osijeka za prvog mandata Ivana Vrkića, dok je trenutno predsjednik Gradskog vijeća.

U dogradonačelničkom je mandatu bio šef tima koji je pripremao kandidaturu Osijeka za Europsku prijestolnicu kulture, a to što prestižnu titulu nismo osvojili teško mu je palo. Pesta, koji je i sam dobro upoznat s HNK-om, teatarske su teme najviše zanimale. Tako je Ham otkrio kako Davor Bobić sklada balet prema Andersenovoj “Snježnoj kraljici”, koji će glazbom i koreografski biti prilagođen osječkom baletnom ansamblu! D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike