Crna kronika
OPTUŽEN RODITELJ IZ PAKLA

Majka zapustila četvero djece, potajno ih je hranila susjeda
Objavljeno 8. prosinca, 2022.
Sva su djeca oduzeta od optužene, troje je u udomiteljskoj obitelji, a najstarije kod oca

Protiv 27-godišnjakinje iz Slavonije i Baranje, majke četvero djece, potvrđena je optužnica zbog povrede djetetovih prava. Sva su joj djeca žurno oduzeta. Optužnicom ju se tereti da, od travnja 2020. do 21. veljače 2022., u jednom gradu u Slavoniji i Baranji, kao majka četvero djece u dobi od sedam, pet, tri i dvije godine, svjesna da ozbiljno ugrožava njihov psihofizički razvoj i zdravlje, te unatoč intenzivnoj stručnoj pomoći i nadzoru stručnih osoba iz nadležnog Centra za socijalnu skrb, nije skrbila pravilno o djeci.Tereti ju se da se nije brinula o higijeni djece, održavanju čistoće njihove odjeće i obuće. Djeca su često bila u stanu i na dvorištu bez odjeće, samo u gaćicama ili neadekvatnoj odjeći, a najmlađe dijete često u prljavim pelenama. Nije se brinula ni o čistoći prostora u kojem djeca borave, bio je neuredan, zadimljen od cigareta, s neopranim posuđem u kuhinji, puno prljave odjeće u kupaonici, neispražnjenih dječjih kahlica, a na stolu punih pepeljara opušaka. Nije redovito pripremala kuhane obroke ni osiguravala djeci potrebnu hranu, zbog čega su djeca često bila gladna i budila ju oko podne da im da jesti. Nije se brinula o njihovu zdravstvenom stanju niti ih vodila liječniku kada su bili bolesni te radi sistematskih pregleda i redovitog cijepljenja. Djeca nisu imala uspostavljenu dnevnu rutinu i pravila odgoja, pri čemu je često navečer te tijekom noći dovodila više muških osoba, pa su puštali glasnu glazbu i pili alkohol, zbog čega su djeca plakala i nisu mogla spavati. Ponekad je djecu po noći zaključavala u stan i ostavljala same, te najstarije dijete ostavljala da čuva mlađu djecu. Svime time ugrozila je razvojne potrebe djece, zbog čega su djeca žurno oduzeta i smještena kod udomitelja, a najstarije dijete stanuje kod oca od lipnja prošle godine.

Odvjetništvo od suda traži da se "majku iz pakla" kazni za svako kazneno djelo na godinu dana zatvora, no da joj se kazna objedini na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Ispitana u policiji, 27-godišnjakinja se branila kako se dobro brine o svojoj djeci. Susjedi su pak potvrdili da su viđali djecu kako trče vani gola ili u neadekvatnoj odjeći i obući, kako obavljaju veliku i malu nuždu gdje god stignu, da po dvorištu viču kako su gladni, pa im je susjeda često potajno davala hranu, govorili su joj kako samo jedu čokolino i da mama ne kuha.Tri muškarca koja su dolazila k njoj u stan također su opisala njezine neprimjerene postupke zanemarivanja djece.

Sandra Lacić
SIN MU JE DOLAZIO VIDLJIVO ZAPUŠTEN
Bivši suprug 27-godišnjakinje, s kojom ima najstarije dijete, ispričao je istražiteljima kako je unatrag dvije godine primijetio kako je sin zapušten, dolazio je k njemu bez gaćica, prljavih noktiju, neadekvatne i prljave odjeće, a kada bi došao po njega, po cijelom stanu je viđao prljavu odjeću. Sin ga je znao nazvati oko 4 sata ujutro i reći da se boji jer ih je mama zaključala i otišla od kuće. Pričao mu je i da je više puta znala dovoditi razne muškarce i da su glasno puštali glazbu zbog koje nisu mogli spavati.

Možda ste propustili...

AKO SE DOKAŽE, OVO JE JAKO SKUP ŠVERC

Trošarina 1,6 milijuna eura zbog šverca 14,8 t duhana

PET HRVATA I DVA TURČINA U USKOKOVU SPISU

Optuženo sedam krijumčara migranata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PET HRVATA I DVA TURČINA U USKOKOVU SPISU

Optuženo sedam krijumčara migranata

2

RECIDIVIST JE

Nesreću je skrivio pijan

3

PROMETNA NESREĆA U NAŠICAMA

Jutro je, a on vozi s 2,13 promila...