Regija
SMJEŠTENE 22 TVRTKE

U vinkovačkom Poduzetničkom inkubatoru kapaciteti puni, 63 zaposlenih
Objavljeno 2. rujna, 2022.
VINKOVCI - Vinkovački Poduzetnički inkubator je od otvaranja prije dvije i pol godine, u veljači 2020., do danas ispunio, a, slobodno se može reći, i premašio sva očekivanja i predviđanja - svi su kapaciteti odavno potpuno puni, a samo u proteklih godinu dana u tom su prostoru bile smještene 22 tvrtke sa 63 zaposlena, dok je na organiziranim radionicama i okruglim stolovima sudjelovalo više od 160 poduzetnika s ciljem povećanja svojih poduzetničkih znanja i vještina.

Želeći se informirati o njihovim poslovnim planovima te iz prve ruke dobiti saznanja i čuti prijedloge kako dodatno unaprijediti njihov odnos s Poduzetničkim inkubatorom, stanare je posjetio gradonačelnik Ivan Bosančić i tom prigodom istaknuo kako je Poduzetnički inkubator jedan od prvih velikih projekata njegova tima, na što je posebice ponosan.

- Ponosan sam na svoj tim što smo uspjeli provesti tako zahtjevan projekt, vrijedan 21 milijun kuna, uz minimalnu korekciju, od samo pet posto, što znači da smo na kraju ostvarili nepovratna sredstva u iznosu od 20 milijuna kuna. Najvažnija od svega ipak je činjenica kako je Poduzetnički inkubator danas potpuno popunjen stanarima iz različitih poslovnih sfera, od IT sektora, projektiranja, proizvodnje do ugostiteljstva. Većina njih ima sve veće potrebe i konstantno traži dodatne radnike - rekao je gradonačelnik Bosančić.

Svi oni, poručio je, imaju potporu Grada u nastojanjima da poboljšaju i unaprijede svoje poslovanje, posebice kada je riječ o novim projektima i novim zapošljavanjima.

Podsjetimo, vinkovački Poduzetnički inkubator površine je 1861 četvorni metar, čine ga 5 proizvodnih i 13 uredskih poslovnih prostora, upravni dio zgrade, konferencijska dvorana od 100 četvornih metara i višenamjenska dvorana s mogućnošću pregrađivanja također ukupne površine 100 kvadrata te co-working prostor i kantina. Osim prostora Poduzetnički inkubator stanarima osigurava i poslovnu opremu te pruža podršku kroz poslovna savjetovanja, edukacije, povezivanja, prezentacije, promidžbu i vidljivost u početnim i najkritičnijim fazama razvoja njihovih tvrtki. Svi ti alati ključni su za povećanje broja tvrtki koje opstaju na tržištu te poticanje njihova rasta i razvoja, kao i otvaranje novih radnih mjesta. M.F.
Stanari su iz različitih poslovnih sfera, od IT sektora, projektiranja, proizvodnje do ugostiteljstva.

Možda ste propustili...

ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE IZDAT ĆE MONOGRAFIJU

Za rad ZTK-a zanimanje je pokazalo više od 1100 djece

SPECIJALNA IZLOŽBA PASA FCI GRUPE 3 I FCI GRUPE 9 BIT ĆE 25. SVIBNJA

Kinološko društvo utrostručilo članstvo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana