Osijek
INTERAKTIVNA UČIONICA

Dok student ima ogledni sat, prate ga ostali kolege
Objavljeno 10. svibnja, 2022.
Interaktivna videokonferencijska učionica nalazi se u Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana

Osnovna škola Frana Krste Frankopana jedinstvena je škola u Osijeku, opremljena interaktivnom učionicom namijenjenom, kao videokonferencijskom, za praktični rad studenata, u suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti i Gradom Osijekom - pohvalio je novi realizirani projekt ravnatelj prof. Antun Ptičar.- Interaktivna učionica omogućuje studentima da kada dođu odraditi ogledni sat, ne moraju puniti učionicu s 20 ili 30 ostalih studenata koji će to popratiti. Sada mogu biti na svom fakultetu i pratiti svog kolegu u školi, kao što će moći pratiti i naše učiteljice. Uz ovu videokonferencijsku učionicu nabavili smo i uređaj za rad s djecom s teškoćama, po čemu smo također specifični, jer nitko u našem gradu nema takav kvalitetan i vrlo skup uređaj koji radi prema načelu da djeci kroz igrice poboljšava koncentraciju - pojasnio je ravnatelj mogućnosti nove tehnologije u školi.


- Učinili smo korak dalje od uobičajenog rada u Hrvatskoj. Prepoznali smo da ova oprema donosi kvalitetu djeci konkretno u školi, ali i studentima koji će obrazovati drugu djecu u primarnom odgoju i obrazovanju. Vrijednost uređaja je desetak tisuća eura. Hvala školi i Gradu na otvorenosti i podršci - kazao je dekan, prof. dr. sc. Damir Matanović.

Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković koja je, kako je istaknula, i sama pohađala ovu školu, zadovoljna je što je škola još jednom pomaknula granice i pokazala kreativnost i proaktivnost u radu s učenicima i budućim nastavnicima.

- Ovo donosi dodanu vrijednost s obzirom na to da su učenici i osnovne škole tržište rada budućih nastavnika i studenata. Grad je prepoznao važnost ovog projekta usmjerenog k tome da djeca dobiju što bolje buduće učitelje i nastavnike, što je iznimno važno za buduće naraštaje - izjavila je Crnković.

Darko Pejić
JEDINI IMAJU I PLAY ATTENTION UREĐAJ
Voditeljica aktiva i koordinatorica Vlatka Benki Brkić demonstrirala je novu opremu uspostavivši videokonferencijsku vezu s metodičarkom Diananom Moslavac Bičvić. Pojasnila je i funkciju Play Attentiona svjetski priznatog uređaja za koji je znanstveno dokazano da pomaže produljiti, učvrstiti i usmjeriti pozornost te poboljšati pamćenje, što omogućava da se ostvare puni potencijali te posljedično dovodi i do uspješnijih ishoda u školi. Tri su učiteljice, psihologinja i pedagoginja educirane i licencirane, počele su raditi s uređajem sa svom djecom koja imaju mali deficit pozornosti, a sve većih ih je broj.

Možda ste propustili...

PROMET JE, UZ SMIJEH, STAO NA TRPIMIROVOJ

Dvojica lovila prase po kružnom toku

RASPRAVA "KULTURA, UMJETNOST, MEDIJI"

Gošće panela, ugledne novinarke

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KORISNE LEKCIJE UČITELJICE JELENE BATRNEK

Na satu razrednika poučava učenike životnim vještinama

2

OSJEČKI VATROGASCI

Spasili su psa iz rupe

3

GISKO: REVIZIJA POSUDBENOG ODJELA ZA ODRASLE

Pregled 72.000 knjiga, ali i ostale knjižnične građe