Regija
SAVEZ UDRUGA MALIH TRGOVACA POMAŽE

Jednokratna pomoć Nori i Vladi, zlatnim džiju-džicu borcima
Objavljeno 23. ožujka, 2022.
Jednokratna potpora pomoći će da otputuju u Grčku na Svjetsko džiju-džicu prvenstvo krajem ovoga mjeseca
ĐAKOVOTrud i rad mladih sportaša koji su u potrebi no svejedno ostvaruju zapažene rezultate, složit ćemo se, treba vrednovati. Dobro to zna predsjednik Saveza udruga malih trgovaca i osnivač slavonske udruge SUMT-a Damir Aščić, prema čijoj će nedavno donesenoj odluci svih pet udruga Saveza jednokratno pomoći upravo takvim, uspješnim, mladim ljudima. Uz udruge u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Čakovcu, svoju će donaciju uputiti i slavonska udruga sa sjedištem u Đakovu.- Ideju za jednokratnu pomoć dobio sam nakon razgovora s jednim kolegom o sportu i mladima, i to onima koji nemaju dovoljno novca da financiraju odlaske na natjecanja. Potom smo za ovu godinu odlučili financirati baš sportaše, a u Slavoniji je izbor pao na Noru Filić i Vladu Blaževića, višestruke dobitnike raznih priznanja iz džiju-džicua, a pred kojima je put u Grčku na Svjetsko džiju-džicu prvenstvo krajem ovoga mjeseca – kazao nam je Damir Aščić, predsjednik Saveza udruga malih trgovaca, dodavši da je riječ o jednokratnoj pomoći od 7500 kuna, a zahvaljujući tom iznosu Nori i Vladi dijelom je osiguran put u Grčku.

Napredak 14-godišnje Nore i tri godine starijeg Vlade, kaže Aščić, u đakovačkoj se regiji prati godinama. Stoga ne iznenađuje, dodaje, da su im već razne oblike pomoći uputili i Grad Đakovo, ali i Osječko-baranjska županija, no gotovo iznenadna odluka o jednokratnoj pomoći Saveza svakako je više nego pohvalna.

- Nije to velik iznos, a dobro znamo da njihov klub nije dovoljno jak da sam financira sve. Stoga je, ne samo u slučaju Nore i Vlade nego i ostalih sportaša koji će dobiti jednokratnu pomoć od naših udruga diljem Hrvatske, to svakako financijska potpora i nama je to iznimno drago – ispričao je Aščić, dodavši da džiju-džicu nije toliko raširen sport, no svakako promovira plemenite životne vrijednosti, što se, smatra, treba svakako nagraditi.

Svečano uručenje jednokratne pomoći tek slijedi, no naš sugovornik otkriva kako su Nora i Vlado oduševljeni ovom gestom, a koja će im omogućiti da odlične rezultate koje su dosad postigli podignu na višu razinu u Grčkoj, gdje ih čeka važno natjecanje.

- Mi im financiramo put i želimo svu sreću na natjecanju! Inače, ovogodišnje jednokratne pomoći bit će za sportaše, a dogodine to mogu, primjerice, biti kulturnjaci, odnosno svatko tko je u iskrenoj potrebi a iskazuje potencijal za napredak i volju za radom u svojoj domeni djelovanja – otkriva Aščić, dodajući da pomoći nisu upućene velikim klubovima, nego onima koji rezultate imaju, no ne i dovoljno financijskih sredstava.


Marija Mihelić
Damir Aščić: Ovogodišnja pomoć bit će za sportaše, a dogodine to mogu, primjerice, biti kulturnjaci

DOBAR PRIMJER
Nora i Vlado svakako su dobar primjer. Naime, oboje je članovima džiji-džicu kluba Factory u Đakovu, za koji je Nora pobijedila na čak 20 turnira i osvojila 20 zlatnih medalja. Vlado je u proteklih šest mjeseci osvojio četiri turnira te je prošle godine bio prvak Hrvatske na natjecanju u Zadru, a ove godine u Osijeku. Time je i zaslužio poziv džiju-džicu reprezentacije Hrvatske. Ova nekome mala, ali njima zacijelo velika pomoć bit će im odskočna daska za natjecanje koje ih čeka, a potom - tko zna kamo će ih uspjesi odvesti.

Možda ste propustili...

GRAD ŽUPANJA DOBIO DODATNA SREDSTVA

Odobreno još 200.000 kuna za dječje igralište

ĐAKOVŠTINA “NA PUTEVIMA EU PROJEKATA”

Obišli su projekte koji su financirani iz EU fondova

BLAGDANSKA ATMOSFERA U SREDIŠTU GRADA

Vrtićarci Pinokija okitili bor na trgu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽANA SVEČANA PROMOCIJA 171 PRVOSTUPNIKA I MAGISTRA U VUKOVARU

Najviše promovenata u povijesti Veleučilišta

2

U UTORAK NA TRGU U ŽUPANJI

Doček sv. Nikole i otvorenje klizališta, uz besplatan roštilj

3

BLAGDANSKA ATMOSFERA U SREDIŠTU GRADA

Vrtićarci Pinokija okitili bor na trgu