Osijek
ŽUPANIJA I ODJEL ZA MATEMATIKU SURAĐUJU

Nezaposleni će se educirati za IT
Objavljeno 23. prosinca, 2021.
Župan osječko-baranjski Ivan Anušić potpisao je u srijedu s pročelnikom Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prof. dr. sc. Kristianom Sabom, ugovor o suradnji u provedbi bloka radionica MATHOS Web Development Bootcamp.

Ugovorom će se realizirati radionice za stjecanje stručnih kompetencija u području IT industrije za 20 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja OBŽ-a. Ugovor je vrijedan 100.000 kuna, a dodatno je osigurano 60.000 kuna za troškove prijevoza za polaznike edukacije.

- Riječ je o vještinama i zanimanjima koja su izuzetno tražena na tržištu rada, stoga na Zavodu za zapošljavanje već ima zainteresiranih za ovo stručno osposobljavanje, još jedno u nizu koje provodimo u suradnji s osječkim fakultetima. Zahvaljujem Mathosu na suradnji, nadam se da će ona i dalje biti plodonosna. OBŽ je uvijek na raspolaganju kada je riječ o novim idejama i projektima, to smo radili svih ovih godina i to ćemo nastaviti u budućnosti - rekao je župan Anušić.

- Poznato je da su naši diplomandi jedni od najzapošljivijih na razini Sveučilišta, a to je rezultat činjenice da imaju visoku razinu kompetencija te da smo sve naše studijske programe napravili u suradnji s lokalnom IT industrijom prema najvišim međunarodnim standardima, što je nedavno potvrdilo i međunarodno povjerenstvo Agencije za znanost i visoko obrazovanje kada je naše studijske programe ocijenilo najvišom ocjenom. S druge strane, problem je u tome što kod nas godišnje diplomira relativno mali broj magistara, otprilike njih 60, te otprilike 70 preddiplomaca, što je definitivno premalo za potrebe IT industrije. U tom smo smislu predložili projekt kojemu je cilj podizanje razina kompetencija osoba koje imaju interes za rad u toj industriji. To smo izložili županu, zatražili potporu Županije, i to smo i dobili, stoga ovom prilikom zahvaljujem - rekao je Sabo.

Inače, Osječko-baranjska županija za ovakve i slične edukacije za dugotrajno nezaposlene osobe godišnje izdvaja oko 400 tisuća kuna. I. Alilović
Možda ste propustili...

U HUMANITARNOJ UDRUZI RIJEKA LJUBAVI

Otvorena vrata

III. GIMNAZIJA ZAHVALILA NAJBOLJIMA

Na državnim natjecanjima nastupilo čak 79 učenika

Najčitanije iz rubrike