Osijek
IZ GRADSKOG PRORAČUNA

Beskućnici dobili božićnicu 300 kn
Objavljeno 21. prosinca, 2021.
U zgradi Nadbiskupijskog vikarijata susreli su se u utorak predstavnici Grada Osijeka, Dragan Vulin i Drago Šerić, prvi čovjek Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Drago Tukara i korisnici Centra za prihvat beskućnika Osijek, u povodu dodjele božićnice u iznosu od 300 kuna, koja će iz gradskog proračuna biti isplaćena onima koji su bez doma.

Prema Tukarinim riječima, Božić je prilika za pokazivanje kršćanske solidarnosti i ljudskosti prema onima koji su praktički u najvećoj potrebi.

- Mi ovim ljudima želimo kršćansku ljubav konkretno pokazati. Ne bismo mi to mogli da nemamo uvijek dobrih suradnika. To je naš Grad Osijek, to su njegovi predstavnici koju s nama danas ovdje. Čovjek sam u životu ne može mnogo učiniti, ali kad ima Grad iza sebe, institucije poput Caritasa i Crkve, ljude dobre volje koji doniraju, onda se može i najteži problem riješiti, ili bar olakšati - rekao je vlč. Tukara.

Trenutačno u Centru za prihvat beskućnika, u Domu sv. Vinka Paulskog, živi 11 korisnika. Zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin podsjetio je kako Grad Osijek novčano pomaže ovo utočište s 400.000 kuna godišnje.

D. Celing
Možda ste propustili...

ZBOG PLANIRANIH RADOVA NA POSTROJENJIMA ELEKTROENERGETSKE MREŽE

GISKO u utorak ujutro bez struje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZA OBNOVU 4 MILIJUNA EURA

Zgradi željezničkog kolodvora vraćen stari sjaj

2

TRAMVAJSKU POSTAJU NA AVENIJI OSLIKALA DORA KRALIK

S pogledom na svakodnevicu

3

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OKUPILA IZVRSNE

Nagrađeno 595 najučenika